Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η Αποτομή της κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου στην Ενορία μας...

Με κάθε Εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη της Αποτομής της Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου στην Ενορία μας. Παραμονή της εορτής 28/8 τελέσθηκε στο παλαιό και γραφικό Εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννου Πράτσικα ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.
Το βράδυ της 28/8 στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου και Οσίου Ιωάννου Ρώσσου τελέστηκε Μικρά Αγρυπνία (Όρθρος-Θεία Λειτουργία μετ' αρτοκλασίας) εν πληθούση Εκκλησία.
Ανήμερα της 29/8 στο παλαιό και γραφικό Εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννου Πράτσικα τελέσθηκε ο Όρθρος η Θεία Λειτουργία μετ' αρτοκλασίας, εις την οποία λειτούργησε και ομίλησε ο Πανοσιολογίωτατος Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Μυτιλήνης. Η συμμετοχή των πιστών ήταν μεγάλη.
Το απόγευμα της 29/8 τελέσθηκε ο μεθέορτος Εσπερινός, εψάλλει Ιερά Πάρακληση στον Τίμιο Πρόδρομο και στην συνέχεια έγινε λιτάνευση της Ιεράς εικόνος πέριξ του Ιερού Ναού. Στις ακολουθίες προέστει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αρτέμιος Αργύροπουλος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Τριταίας. 
Στην ομιλία του ο π. Αρτέμιος αναφέρθηκε στην μορφή του Τιμίου Προδρόμου και τα διδάγματα που απορρέουν από την αποτομή της  τιμίας κεφαλής του. 
Επίσης αναφέρθηκε εκτεταμένα και στην συμπλήρωση 20 ετών από την θεμελίωση του Ενοριακού Ιερού Ναού του Τιμίου Προδρόμου και Οσίου Ιωάννου Ρώσσου που είχε γίνει στις 29 Αυγούστου 1997 και το έργο που επιτελέστηκε όλα αυτά τα χρόνια.
 Φωτογραφίες από την λιτάνευση της Ιεράς εικόνος του Τιμίου Προδρόμου στο παλαιό και γραφικό Εκκλήσακι του Πράτσικα, στις ιερές ακολουθίες προέστει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αρτέμιος Αργυρόπουλος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Τριταίας.













0 σχόλια:

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023
ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ...

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΩΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Blog Archive

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Δώσε ζωή...

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Translate