Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Σαν σήμερα...20 χρόνια πρίν...29 Αυγούστου 1997


Σαν σήμερα... 
...πριν από είκοσι χρόνια 29 Αυγούστου 1997 οι Ιερείς του Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πατρών με δική τους πρωτοβουλία που ευλόγησε ο Μακαριστός Μητροπολίτης πρώην Πατρών κυρός Νικόδημος, ικανοποίησαν την διακαή επιθυμία για ανέγερση Ιερού Ναού, των κατοίκων των συνοικιών Αγίου Ιωάννου Πράτσικα και Τέρψης Πατρών, με την θεμελίωση του Ιερού Ναού Αγίων Ιωάννου Προδρόμου και Οσίου Ιωάννου Ρώσσου. 

Μετά από τις ιερές ακολουθίες του Εσπερινού και της  ιεράς Παρακλήσεως που τελέστηκαν και τελούνται και σήμερα στο παλαιό και γραφικό Εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννου Πράτσικα, οι Ιερείς του Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πατρών και ο πιστός λαός σχημάτισαν λιτανευτική πομπή προπορευομένης της παλαιάς και θαυματουργικής ιεράς εικόνας του Τιμίου Προδρόμου "Πράτσικα" προς τον τόπο ανεγέρσεως του νέου Ιερού Ναού. Εκεί μέσα σε μια ατμόσφαιρα συγκινησιακής φόρτισης και χαράς τελέστηκε ο Αγιασμός των θεμελίων και τέθηκε ο θεμέλιος λίθος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Ιερόθεο Ζαχαρή, τότε Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και προϊστάμενο του Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πατρών, και τους συνεφημερίους του π. Βασίλειο Φελούκα, Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, Ανδρέα Γεωργακόπουλο και τον Ιεροδιάκονο Θεοδόσιο Τσιτσιβό.
Το έργο του Θεού... άρχισε να ανεγείρεται... και σήμερα αποτελεί το κόσμημα και καμάρι της νεοσυσταθείσας Ενορίας, αλλά και της πόλεως των Πατρών. 
Δοξα τω Θεώ... πάντων ένεκεν!!! 
Η παρακάτω φωτογραφία μας μεταφέρει στην μέγαλη εκείνη ημέρα της θεμελιώσεως του Ιερού Ναού...
Διακρίνονται, στο κέντρο ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Ζαχαρής, τότε Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και προϊστάμενος του Ι. Ν. Αγίας Τριάδος Πατρών(σήμερα Επίσκοπος Ευκαρπίας και Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Αστόριας Νέας Υόρκης Η.Π.Α). Πίσω δεξία ο τότε εφημέριος του Ι. Ν. Αγίας Τριάδος πρεσβύτερος Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος(σήμερα πρωτοπρεσβύτερος και προϊστάμενος του Ενοριακού Ιερού Ναού Παντανάσσης Πατρών). Άκρη δεξιά ο τότε εφημέριος Ροδινής Πατρών πρεσβύτερος Θεοφάνης Τίρλας(σήμερα μακαριστός) και αριστερά ο τότε Ιεροδιάκονος του Ι. Ν. Αγίας Τριάδος Πατρών Θεοδόσιος Τσιτσιβός(σήμερα πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κινσάσας, της κεντρώας Αφρικής του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας).

0 σχόλια:

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023
ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ...

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΩΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Blog Archive

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Δώσε ζωή...

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Translate