Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών & Ανακοινώσεις

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩN
Μήνας Σεπτέμβριος έχων ημέρας τριάκοντα. Η ημέρα έχει ώρες 12 και η νύκτα ώρες 12.  
 
 • 1/9 ΤΕΤΑΡΤΗ, ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΙΝΔΙΚΤΟΥ: Θεία Λειτουργία-Αγιασμός 06:30 
 • 4/9 ΣΑΒΒΑΤΟ: Θεία Λειτουργία 07:00(κάτω Ι. Ναός)  
 • 5/9 ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΑ΄ ΜΑΤΘΑΙΟΥ: Θεία λειτουργία. 06:45-09:45 & Αρτοκλασία για την 23η επέτειο Εγκαινίων του Οσίου Ιωάννου Ρώσσου(6/9/2021)  
 • 8/9 ΤΕΤΑΡΤΗ, Το Γενέθλιον της Υπεραγίας Θεοτόκου: Θεία λειτουργία 06:45-09:00  
 • 11/9 ΣΑΒΒΑΤΟ, Πρό της Υψώσεως, Αγίας Ευανθίας & Αγίας Θεοδώρας Βάστας: Θεία λειτουργία 07:00(κάτω Ι. Ν)  
 • 12/9 ΚΥΡΙΑΚΗ, Πρό της Υψώσεως: Θεία Λειτουργία 06:45-09:45
 • 14/9 ΤΡΙΤΗ «Η ΥΨΩΣΙΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ»: Θεία Λειτουργία 06:45 Απόγευμα: Εσπερινός-Χαιρετισμοί του Τιμίου Σταυρού στις 18:00  
 • 17/9 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, Αγίας Σοφίας : Θεία λειτουργία 07:00  
 • 18/9 ΣΑΒΒΑΤΟ, Μετά την Ύψωσιν: Θεία Λειτουργία 07:00(κάτω Ι.Ν.)  
 • 19/9 ΚΥΡΙΑΚΗ, Μετά την Ύψωσιν: Θεία Λειτουργία 06:45-09:45  
 • 20/9 ΔΕΥΤΕΡΑ, Αγίου Ευσταθίου: Θεία λειτουργία 07:00
 • ΤΕΤΑΡΤΗ 22/9 προς ΠΕΜΠΤΗ 23/9, Η Σύλληψις του Τιμίου Προδρόμου: ΜΙΚΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ - ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ - ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 21:00-00:30  
 • 25/9 ΣΑΒΒΑΤΟ, Αγίας Ευφροσύνης: Θεία Λειτουργία 07:00 στο Εκκλησάκι του Πράτσικα (στη κατακόμβη της ευρέσεως)
 • 26/9 ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΔ΄, *Η Μετάστασις του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου & Επέτειος Επανακομιδής Αγίας Κάρας Αποστόλου Ανδρέου *(26/9/1964): Θεία Λειτουργία 07:00-10:00
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
 • EΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ: Κατόπιν επικοινωνίας με τον π. Θεόδωρο. 
 • Για την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού 14/9, είναι ευλογία και αξίζει να προσφέρουμε στον Ιερό Ναό την παραμονή της εορτής 13/9 έως την ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού, βασιλικά σε γλάστρες ή μπουκέτα για τον ευπρεπισμό-στολισμό του ΤιμίουΣταυρού.
 • ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: Το Φιλόπτωχο ταμείο της Ενορίας μας σας προσκαλεί και φέτος, να στηρίξετε την προσπάθεια του για την προμήθεια σχολικών ειδών, για να τα διαθέσει σε άπορες οικογένειες με παιδιά εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς που ξεκινά!(σχολικές τσάντες, τετράδια, μολύβια, στύλο, μπογιές κλπ.)  
 
«23 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» (1998-2021)
«18 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΟΡΙΑΚΗΣ ΖΩΗΣ» (2003-2021)

Μια υπενθύμιση για τους μεγαλύτερους και ένα μάθημα για τους νεότερους: Την 6η Σεπτεμβρίου 2021 συμπληρώνονται 23 έτη, από τα Εγκαίνια του κάτω Ι.Ν υπό του Μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Πατρών κ.κ. Νικοδήμου, εις τιμήν του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου και Νέου Ομολογητού και του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Λεωνίδου Επισκόπου Αθηνών. Επίσης συμπληρώνονται 18 έτη από την ίδρυση της Ενορίας μας! 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

1. Κατά τον μήνα Σεπτέμβριο ο Εσπερινός Θα τελείται στις 18:00.
2. ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ! Το Φιλόπτωχο ταμείο της Ενορίας μας, με την συνεισφορά σας, στηρίζει υλικά και οικονομικά, άπορα άτομα και φτωχές οικογένειες. Μέσα στις δραστηριότητες του λειτουργεί και τράπεζα τροφίμων: Καθημερινά δεχόμαστε τρόφιμα, μακράς διαρκείας για την ανακούφιση απόρων οικογενειών(Γάλα-όσπρια-ζυμαρικά-κονσέρβες-ζάχαρη-καφέ-ντοματοπολτό-έλαια).
3. Στηρίξτε το έργο του Θεού και τα έργα αποπερατώσεως που πρέπει να συνεχιστούν!!! Το Ξυλόγλυπτο Τέμπλο που κατασκευάζεται, τη διαμόρφωση οικίας σε Πνευματικό κέντρο, κ.α.!!! Η Αγιογράφηση του Ιερού Ναού συνεχίζεται!!! Ένα έργο που άλλαξε την εσωτερική του όψη. Ολοκληρώσαμε στο Ιερό Βήμα την Πλατυτέρα, τους Ιεράρχες, την κλίμακα του Ιακώβ, Θεία Μετάδοση, της Αγίας Προθέσεως(Γέννηση και Άκρα Ταπείνωση), την Θυσία του Αβραάμ, την Θεία Μετάληψη, στο διακονικό με την Καιομένη και μη Φλεγομένη Βάτο, τον Δίκαιο Μελχισεδέκ και τον Πρωτομάρτυρα Στέφανο. Επίσης δεξιά στο Ιερό, τις παραστάσεις από Παλαιά Διαθήκη (Παράδοση Δέκα Εντολών και οι Τρεις Παίδες εν Καμίνω) και Αγίους. Ολοκληρώθηκε στο Τρούλλο του Ιερού Ναού η αγιογράφηση του Παντοκράτορα, των Προφητών και των τεσσάρων Ευαγγελιστών, όπως και οι διακοσμήσεις. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εξαιρετικό. Συνεχίζουμε στο κυρίως Ναό δεξιά και αριστερά των Αναλογίων με Αγίους και Αγίες.
Ο αγιογράφος με την βοήθεια του Θεού και την πρεσβεία των Αγίων μας προσπαθεί, με οδηγό την τέχνη της Αγιογραφίας μέσα από την Βυζαντινή μας παράδοση να αποτυπώσει την Ορθόδοξη εικονογραφία. Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν μια Εικόνα ή παράσταση ή να συνεισφέρουν και σ’ αυτή την προσπάθεια μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία με τους Ιερείς, τους Επιτρόπους ή τον Αγιογράφο Ευάγγελο Μανούκα.
4. Επισκεφθείτε στο διαδίκτυο το Ενοριακό μας Ιστολόγιο: agiosioannispatron.blogspot.gr Μια διαδικτυακή μαρτυρία και παρουσία πίστεως της Ενορίας μας στο σύγχρονο κόσμο.

Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών θα τελείται σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες της Ιεράς Συνόδου, και τα μέτρα ασφαλείας που επιβάλλονται για την αποφυγή εξαπλώσεως της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2020-2021

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2020-2021
ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ...

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΩΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Blog Archive

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Δώσε ζωή...

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Translate