Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΠΟΤΟΜΗΣ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

Με κάθε Εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκε στην Ενορία μας η μνήμη της Αποτομής της Τιμίας κεφαλής του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου.

Παραμονή της εορτής 28/8/2022 τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος στο ιδιωτικό παλαιό και γραφικό Εκκλησάκι του Τιμίου Προδρόμου της  ιστορικής οικογενείας Πράτσικα, από το οποίο και η ομώνυμη συνοικία Πράτσικα φέρει το όνομα της.

Στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου και Οσίου Ιωάννου Ρώσσου τελέστηκε Μικρά Αγρυπνία-Θεία Λειτουργία μετ' Αρτοκλασίας.

Ανήμερα της εορτής το πρωί της 29/8/2022, στο Εκκλησάκι εψάλλει ο Όρθρος και τελέστηκε η Θεία Λειτουργία μετ' Αρτοκλασίας, στην οποία ιερούργησε και ομίλησε  επίκαιρα ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Προκόπιος Κόρδας, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και Αρχιερατικός Επίτροπος Παραλίας και Βραχνεΐκων Πατρών.

Το απόγευμα στο γραφικό Εκκλησάκι, εψάλλει ο μεθέορτος Εσπερινός, Ιερά Παράκληση στο Τίμιο Πρόδρομο και έγινε Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος πέριξ του Ιερού Ναού. Των ιερών ακολουθιών προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αρτέμιος Αργυρόπουλος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Τριταίας, ο οποίος ομίλησε για την Αγία μορφή του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου. Κατά το εορταστικό διήμερο αθρόα ήταν η συμμετοχή των ενοριτών και ευλαβών προσκυνητών. 

Μετά πέρας της λιτανευτικής περιφοράς ήταν συγκινητική η αναφορά για τους μεγαλύτερους και ένα μάθημα για τους νεότερους: Ότι την ημέρα αυτή 29 Αυγούστου 2022 συνέπεσε να συμπληρώνονται 25 έτη, από την θεμελίωση του περικαλλούς Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Προδρόμου και Οσίου Ιωάννου Ρώσσου 29/8/1997, υπό των Ιερέων του Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πατρών.








0 σχόλια:

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023
ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ...

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΩΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Blog Archive

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Δώσε ζωή...

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Translate