Κυριακή, 19 Μαΐου 2019

ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 19/05 - 25/5/2019
 • Δευτέρα 20/5 και ώρα 17:00 Για μαθητές/τριες που δίνουν Πανελλαδικές και προαγωγικές εξετάσεις: θα τελεστή Ιερά Παράκλησις προς την Υπεραγίαν Θεοτόκον, υπέρ ενισχύσεως και φωτίσεως των μαθητών και μαθητριών. Όσοι δυσκολεύονται να παραβρεθούν, ας δώσουν εγκαίρως τα ονόματα των παιδιών τους στον Ιερό Ναό για να μνημονευθούν. (ΘΑ ΤΕΘΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΤΟ ΣΚΟΥΦΑΚΙ ΚΑΙ Η ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΣΟΥ)
 • 21/5 ΤΡΙΤΗ Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης: Θεία Λειτουργία 07:00 
 • 22/5 ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ - Αγίων Δημητρίου & Παύλου Πολιούχων Τριπόλεως (με Λείψανα των Αγίων Ενεκαινίσθη ο Ναός μας την 11/11/2012): Θ. Λειτουργία 07:00 
 • 25/5 ΣΑΒΒΑΤΟ η Γ΄ εύρεσις της κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου: Θεία Λειτουργία 07:00-09:00 
 • Ο Ενοριακός Ιερός Ναός μας την 27η ΜΑΪΟΥ 2019 ημέρα Δευτέρα, πανηγυρίζει με κάθε Εκκλησιαστική λαμπρότητα την μνήμη του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου και Ομολογητού. Η Πανήγυρις του Ιερού Ναού είναι μια έκφραση και φανέρωση της ζωής και του έργου της Ενορίας. Η ευλογία του Θεού, διά πρεσβειών του εορτάζοντος και τιμωμένου Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, οι Προσευχές της Εκκλησίας μέσα από τις Λειτουργικές και λατρευτικές εκδηλώσεις και η προστασία του Οσίου απλώνονται σε όλο τον χώρο της Ενορίας, στα σπίτια, τις οικογένειες, τους δρόμους, τα καταστήματα, τα γραφεία, τα σχολεία. Ο εορτασμός αρχίζει από το πρωί της παραμονής, με την έξοδο για προσκύνημα της Ιεράς Εικόνος του Οσίου και ολοκληρώνεται ανήμερα το απόγευμα της εορτής με την λιτάνευση της εικόνος του Οσίου. Κατά το διήμερο αυτό, με τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ Χρυσοστόμου, γίνονται πολλές και διάφορες λατρευτικές εκδηλώσεις με κέντρο τον εορτάζοντα Ιερό Ναό της Ενορίας μας. 
 1. Συμμετέχουμε σε όλες τις λειτουργικές και ποιμαντικές εκδηλώσεις που γίνονται την ημέρα που πανηγυρίζει ο Ναός της Ενορίας μας. 
 2. Α) Δηλώνουμε συμμετοχή στην Εκκλησιαστική Επιτροπή, για την Αρτοκλασία της πανηγύρεως που θα τελεστεί στον ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ της Κυριακής 26/5. Και, 
 3. Β) Φροντίζουμε να παρασκευάσουμε σπιτικά γλυκά της επιλογής μας, για να τα προσφέρουμε στους πιστούς, Ενορίτες και προσκυνητές μετά το πέρας της λιτανείας της Δευτέρας 27/5 !
 4. Παρακολουθούμε και συμμετέχουμε στη παρουσίαση του Πολιτιστικού Χορευτικού προγράμματος από Πολιτιστικούς Συλλόγους, μετά το πέρας της Λιτανείας στο προαύλιο του Ι. Ν. 
 5. ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ: ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΤΥΦΛΟΥ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 και ώρα 10-1μμ 
 6. Παρακαλούνται οι κάτοικοι των οδών, Ελ. Βενιζέλου(κάθοδος) – Δελβίνου - Βορ. Ηπείρου - Αγίων Σαράντα – Κορυτσάς – Μαυροκορδάτου - Ελ. Βενιζέλου, όπου θα περάσει η Λιτάνευση της εικόνος του Οσίου Ιωάννου να φροντίσουν: να απομακρυνθούν τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, τον σημαιοστολισμό των σπιτιών τους, την φωταγώγηση τους και να υπάρχει αναμμένο θυμίαμα και αναμμένα κεριά!

0 σχόλια:

ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΕΙΑ 2019

ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΕΙΑ 2019
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2018-2019

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2018-2019
ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ...

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΩΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Blog Archive

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Δώσε ζωή...

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Translate