Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στην Ενορία μας(φωτο).

Το πρωί της Κυριακής 26ης Μαΐου 2019 τελέσθηκε, με λαμπρότητα η Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία εις την οποία συλλειτούργησε με τους εφημερίους του Ι.Ν.και ομίλησε επίκαιρα ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π Μάρκος Τζανακάκης, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών. Πριν την απόλυση με την   συμμετοχή των πιστών πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιεράς εικόνος του Οσίου Ιωάννου  του Ρώσσου προς το προαύλιο του Ιερού Ναού σε ευπρεπισμένο στέγαστρο για το διήμερο προσκύνημα  και έκρουσαν χαρμόσυνα οι καμπάνες!
Το απόγευμα της Κυριακής 26 Μαΐου 2019 τελέσθηκε με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια  ο Πανηγυρικός Εσπερινός του Οσίου πατρός ημών Ιωάννου του Ρώσσου του νέου Ομολογητού στον κάτω Ι.Ν. που είναι αφιερωμένος στον Όσιο.
Στον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό  προέστει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π Αμβρόσιος Γκουρβέλος, Ιεροκήρυκας και Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελιστρίας Πατρών και άλλοι ιερείς μαζί με τους εφημερίους και πλήθος Χριστιανών.
Πριν την Αρτοκλασία τον θείο λόγο κήρυξε προς τους πιστούς ο Αρχιμανδρίτης π. Αμβρόσιος αναφερθείς στον βίο και την θαυμαστή αφθαρσία του Οσίου. Αλλά το σπουδαιότερο που ανέφερε ο π Αμβρόσιος είναι ότι ο Όσιος Ιωάννης, με την αγία ζωή και την αφθαρσία του, για τον κόσμο, είναι η εκπλήρωση της προσδοκίας της Αναστάσεως και της Αιωνιότητας, σε όλους τους πιστούς και αφιερωμένους στην αγάπη του Χριστού ανθρώπους, δηλαδή στην Εκκλησία του Χριστού, που δεν είναι τόπος θεραπείας ανθρωπίνων αναγκών μόνο, αλλά κυρίως αφετηρία και πρόγευση ουρανίων καταστάσεων και αφθάρτων αγαθών.
Κατά την διάρκεια της νύκτας τελέσθηκε με κατάνυξη ιερά Αγρυπνία Θεία Λειτουργία, στην οποία ιερούργησε και ομίλησε επίκαιρα ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π Παΐσιος Γρίβας, αδελφός της Ιεράς Μονής Παναγίας Γηροκομιτίσσης Πατρών. 
Πλήθος  πιστών προσήλθαν να λάβουν τη Χάρη του Τριαδικού Θεού με τις πρεσβείες του Οσίου Ιωάννου, να τιμήσουν την μνήμη του και να του αποθέσουν τα φορτία των προβλημάτων της ζωής τους. 

0 σχόλια:

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023
ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ...

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΩΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Blog Archive

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Δώσε ζωή...

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Translate