Πέμπτη, 30 Μαΐου 2019

Η Εορτή του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στην Ενορία μας-Εσπερινός, Παράκληση και Λιτανεία(φωτο)

Το απόγευμα της 27ης Μαΐου 2019 τελέσθηκε Εσπερινός και εψάλλει Παράκληση στον Όσιο Ιωάννη το Ρώσσο, προέστει ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αρτέμιος Αργυρόπουλος και αρκετοί Ιερείς και ο Διάκονος Ιωάννης Πανουτσακόπουλος. 
Στο τέλος της ιεράς παρακλήσεως πραγματοποιήθηκε Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος του Οσίου Ιωάννου καθώς και της λειψανοθήκης με το Σκουφάκι και την Ζώνη του, στους δρόμους της Ενορίας, οι οποίοι είχαν στρωθεί με ροδοπέταλα από τα παιδιά των κατηχητικών. Της λιτανεύσεως προπορεύονταν οι μελωδίες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Πατρέων.
Στην πραγματοποιηθείσα Ιερά Λιτανεία συμμετείχαν πολλοί Ιερείς, τα παιδιά του 29ου Δημοτικού Σχολείου, τα μέλη των χορευτικών τμημάτων του Πολιτιστικού Συλλόγου Τέρψης, Τοπικοί Άρχοντες, εκπρόσωποι τοπικών Συλλόγων και Φορέων και αναρίθμητο πλήθος ευσεβών χριστιανών.

Κατά την επιστροφή στον Ι. Ναό ο άγιος Πρωτοσύγκελλος, μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος απουσίαζε λόγω Συνοδικών υποχρεώσεων, ευχαρίστησε όλους τους ιερείς και τον Διάκονο για την παρουσία τους και τον Λαό για την αγάπη τους και την βοήθειά τους, τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού, τους Ιεροψάλτες, τους Φορείς για την συνεργασία τους στην διοργάνωση της Πανηγύρεως και τα αναρίθμητα πλήθη των προσκυνητών του Οσίου.

Στις Ιερές Ακολουθίες έψαλλαν μελωδικά και παραδοσιακά, ο Πρωτοψάλτης κ. Βασίλειος Σακκαλής και ο Λαμπαδάριος  κ. Νικόλαος Γιακουμάκης, συμμετείχαν και ιεροψάλτες από άλλες Ενορίες της πόλεως.

 


 0 σχόλια:

ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΕΙΑ 2019

ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΕΙΑ 2019
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2018-2019

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2018-2019
ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ...

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΩΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Blog Archive

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Δώσε ζωή...

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Translate