Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

H Εορτή του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στην Ενορία μας-Αρχιερατική Θεία Λειτουργία(φωτο)


Με τη ευλογία και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ και την συμμετοχή πιστών χριστιανών, πανηγύρισε την Δευτέρα 27 Μαΐου 2019 η Ενορία μας  τη μνήμη του Οσίου πατρός ημών Ιωάννου του Ρώσσου του νέου Ομολογητού.
Στην Ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ. Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία συμμετείχαν Ιερείς και Διάκονοι.
Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού ο Θεοφιλέστατος άγιος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος κήρυξε και τον θείο λόγο, με αναφορές στη ζωή του Οσίου Ιωάννου Ρώσσου και την ομολογία του.
Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος τόνισε πως "...η Εκκλησία μας σήμερα εορτάζει έναν δούλο και έναν αιχμάλωτο, ο οποίος όμως πρωτίστως τυγχάνει δούλος και καλός στρατιώτης του Ιησού Χριστού. Αυτός είναι ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος ο θαυματουργός, ο οποίος σκληρά ταλαιπωρήθηκε και αιχμαλωτίστηκε στον Ρωσοτουρκικό πόλεμο και πουλήθηκε σε έναν πλούσιο αγά στην Τουρκία.
Πολλές φορές με υποσχέσεις για μια άνετη ζωή και με ξυλοδαρμούς και βασανιστήρια πιέστηκε να αρνηθεί τον Χριστό και να ασπαστεί το Ισλάμ.
Ο Όσιος Ιωάννης υπέστη τα μαρτύρια και τα βασανιστήρια, προτίμησε να ζει μαζί με τα ζώα μέσα σε ακάθαρτο στάβλο, τον οποίο με τις προσευχές και τους ασκητικούς αγώνες του μετέτρεψε σε εκκλησία, παρά να αρνηθεί τον Σωτήρα και Λυτρωτή του κόσμου τον Ιησού Χριστό.
Το ιερό του Λείψανο μεταφέρθηκε από τους πρόσφυγες  στο Νέο Προκόπιο της Ευβοίας, όπου φυλάσσεται ως πολύτιμος θησαυρός.
Αδελφοί μου ας μιμηθούμε τον Όσιο στην πίστη, στην υπομονή, στην καρτερία κυρίως δε στην ομολογία, ομολογία που χρειάζεται ιδιαιτέρως η εποχή μας κατέληξε ο Θεοφιλέστατος.

Προ της απολύσεως ο Θεοφιλέστατος μετέφερε προς όλους τις θερμές, εγκάρδιες, πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου.

























0 σχόλια:

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023
ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ...

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΩΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Blog Archive

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Δώσε ζωή...

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Translate