Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στην Ενορία μας

Με Εκκλησιαστική λαμπρότητα και με την συμμετοχή πλήθους πιστών, εορτάστηκε και φέτος, από το πρωί του Σαββάτου 26 Μαΐου 2018 με την έξοδο της Ιεράς Εικόνος στο προάυλιο του Ιερού Ναού  και σε ευπρεπισμένο τόπο, η μνήμη του Οσίου πατρός ημών Ιωάννου του Ρώσσου του νέου Ομολογητού και Θεοφόρου.
Η φετινή πανήγυρις, συνέπεσε με την μεγάλη Εορτή της Πεντηκοστής, και την εορτάσαμε με την ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου, ακολουθώντας την παλαιά παράδοση, από τα χρόνια ακόμη της Μικράς Ασίας που θέλει, τουλάχιστον τοπικά όπως συμβαίνει και στο Νέο Προκόπιο Ευβοίας και συγκεκριμένα στο Ιερό Προσκύνημά Του, να μην μετατίθεται η πανήγυρις την επομένη ημέρα, αλλά να συνεορτάζεται με την φανέρωση της Εκκλησίας στον κόσμο.
Στον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό μετ' αρτοκλασίας προέστει και ομίλησε επικαίρως ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμαδρίτης Αμβρόσιος Γκουρβέλος, Ιεροκήρυκας και προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελιστρίας Πατρών με την συμμετοχή και άλλων Ιερέων. 




0 σχόλια:

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023
ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ...

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΩΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Blog Archive

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Δώσε ζωή...

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Translate