Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ- ΕΟΡΤΗ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΡΩΣΣΟΥ 2018

  • Δευτέρα 21/5 και ώρα 17:00 θα ψαλλεί Εσπερινός-Παράκλησις εις τον Όσιο Ιωάννη το Ρώσσο.(θα τεθεί  προς προσκύνηση το Σκουφάκι και η Ζώνη του Αγίου). 
  • 22/5 ΤΡΙΤΗ Αγίων Δημητρίου & Παύλου Πολιούχων Τριπόλεως (με  Λείψανα των Αγίων Εγκαινιάσθηκε ο Ναός μας την 11/11/2012): Θ. Λειτουργία 07:00 
  • 25/5 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Γ΄ εύρεσις της κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου: Θεία Λειτουργία 07:00-09:00 (κάτω Ι.Ν) 
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΣΠΕΡΑΣ Παραμονή Ψυχοσάββατου Εσπέρας: Τρισάγιο υπέρ των Ψυχών  από 16:00 
  • 26/5 ΣΑΒΒΑΤΟ + ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟΝ:  Θεία Λειτουργία  07:00(κάτω Ι.Ν) 
  • Η φετινή εορτή του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου  26-27/5 συμπίπτει με το Ψυχοσάββατο και την εορτή της Πεντηκοστής και ως εκ τούτου με την ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου το πρόγραμμα  των ιερών ακολουθιών έχει μια διαφοροποίηση. Προκείμενου να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για την πανήγυρη του Αγίου μας  θα πρέπει: 1)Να συμμετέχουμε σε όλες τις λατρευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που γίνονται την  ημέρα που πανηγυρίζει ο Ναός της Ενορίας μας. 2)Αξίζει και είναι ευλογία να δηλώσουμε εγκαίρως συμμετοχή στην  Εκκλησιαστική Επιτροπή, για την Αρτοκλασία της πανηγύρεως που θα τελεστεί στον ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ το Σάββατο 26/5, επί τη εορτή του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου. 3)Να προετοιμαστούμε για την λιτάνευση της εικόνος του Αγίου και παρακαλούνται οι κάτοικοι των οδών, Ελ. Βενιζέλου-Ευτέρπης-Πολυμνίας-Αράξου-Ερατούς-Αυτ.Ιουστινιανού-Τερψιχόρης-Αυτ.θεοδοσίου-Βόλβης-Οζηρού, όπου θα περάσει η Λιτάνευση της εικόνος του Οσίου Ιωάννου να φροντίσουν: να απομακρυνθούν τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, τον σημαιοστολισμό των σπιτιών τους, την φωταγώγηση τους και να υπάρχει αναμμένο θυμίαμα και αναμμένα κεριά! Φέτος η λιτάνευση θα γίνει την παραμονή μετά τον Πανηγυρικό Εσπερινό το Σάββατο 26/5! 4)Παρακολουθούμε και συμμετέχουμε στη παρουσίαση του Πολιτιστικού Χορευτικού προγράμματος από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τέρψης και το Φάρο Ποντίων, μετά το πέρας της Λιτανείας στο προαύλιο του Ι. Ν. και 5)Παρακαλούνται οι κυρίες της Ενορίας μας, όπως έχει καθιερωθεί, να φροντίσουν  και να παρασκευάσουν σπιτικά γλυκά για να τα προσφέρουμε στους πιστούς, Ενορίτες και προσκυνητές μετά το πέρας της Παρακλήσεως  τη Κυριακή 27/5!
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΗΣ:
  • ΣΑΒΒΑΤΟ 26  ΜΑΪΟΥ  2018   
11:00 Έξοδος  Ιεράς  Εικόνος. 
19:00  ΜΕΓΑΣ  ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ  μετ’  Αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος υπό Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Αμβροσίου Γκουρβέλου, Ιεροκήρυκος  & Προϊστάμενου Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελιστρίας  Πατρών και  εν συνεχεία 20:30 μ3 21:00 Λιτάνευσις της ιεράς εικόνος.  Ακολουθεί Παραδοσιακό Πολιτιστικό Χορευτικό Πρόγραμμα στο προαύλιο του Ι.Ν. από τα Χορευτικά τμήματα:  του Φάρου Ποντίων Πατρών και του Πολιτιστικού Συλλόγου  Τέρψης.
  • ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ 27 ΜΑΪΟΥ 2018
06:30-10:30 ΟΡΘΡΟΣ-ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ-ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΓΟΝΥΚΛΙΣΙΑΣ, θα ιερουργήσει και θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αρτέμιος Αργυρόπουλος, Πρωτοσύγκελλος  Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και Ηγούμενος Ι. Μ. Αγίων Πάντων Τριταίας.
19:00 ΠΑΡΑΚΛΗΣΙΣ εις τον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο και δέηση υπέρ ενισχύσεως και φωτίσεως των μαθητών και μαθητριών της Ενορίας, εν όψει Πανελληνίων και εξεταστικής περιόδου. Θα προστεί και θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Πολύκαρπος Τσιμιτσός, προϊστάμενος Ι.Ν. Αγίας Φωτεινής Πατρών.
  • ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ 28 ΜΑΪΟΥ 2018,
07:00 Όρθρος-Θεία Λειτουργία, υπέρ ενισχύσεως και φωτίσεως των μαθητών και μαθητριών της Ενορίας μας εν όψει Πανελληνίων και εξεταστικής περιόδου. Θα ιερουργήσει και θα ομιλήσει  ο   Πανοσιολογιώτατος  Αρχιμ. Χριστοφόρος Μυτιλήνης, Ιεροκήρυκας Ι. Μ. Πατρών.
ΘΑ  ΤΕΘΟΥΝ  ΠΡΟΣ  ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΤΟ ΣΚΟΥΦΑΚΙ ΚΑΙ Η ΖΩΝΗ ΕΥΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΗΝΩΜΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ

  • ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΤΟΥ Ι.Ν. & ΤΗΝ ΑΓΙΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ 40΄΄ τεχνολογίας LED, 3 έπιπλα Αντίκες σε άριστη κατάσταση(Τραπεζαρία με 6 καρέκλες, σερβάντα, ντιβανοκασέλα) κ.α. ΚΛΗΡΩΣΗ: ΚΥΡΙΑΚΗ 02 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

0 σχόλια:

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023
ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ...

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΩΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Blog Archive

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Δώσε ζωή...

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Translate