Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

«Ανιστόρητη πρόκληση του πρωθυπουργού της Αλβανίας»

Ο ιστορικός και συγγραφέας, Σαράντος Καργάκος, σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha έδωσε κάποιες απαντήσεις για τις αιτιάσεις του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, πως η Ακρόπολη δεν βομβαρδίστηκε λόγω του αλβανού Αρχιεπισκόπου, Γεωργίου Δούσμανη, και πως στην πρωτεύουσα της Ελλάδας κάποτε μιλούσαν κυρίως αλβανικά.
Ο ιστορικός απάντησε αρχικά για την περίπτωση του Γεωργίου Δούσμανη, αναφέροντας πως δεν ήταν αρχιεπίσκοπος αλλά πρόκριτος των Αθηνών που συνεννοήθηκε με τους Βενετούς ώστε να γίνει η παράδοση των Αθηνών. Κάτι που τελικά δεν κατέστη δυνατό καθώς στις 16 Σεπτεμβρίου 1687, η Ακρόπολη δεν σώθηκε αλλά βομβαρδίστηκε. Μετά από αυτά τα γεγονότα και τον βομβαρδισμό του Παρθενώνα ο Γεώργιος Δούσμανης έφυγε μαζί με τους Βενετούς στην Πελοπόννησο και σε μία εκστρατεία το 1701 σκοτώθηκε.
Ενώ για την πλειοψηφία αλβανόφωνων που κατοικούσαν στην πρωτεύουσα Αθήνα σημείωσε χαρακτηριστικά πως «είναι τουλάχιστον κωμικό να μιλάμε για αλβανόφωνους στην Αθήνα το 1920. Εν αντιθέσει με τα πολλά ελληνόφωνα σχολεία που υπήρχαν στην αλβανική επικράτεια, τα αλβανόφωνα στον ελλαδικό χώρο δεν υπήρχαν καθώς οι αλβανόφωνοι κάτοικοι της χώρας δεν ήταν αλαβανόφρονες».
E.Φ: Ε.Μ.

0 σχόλια:

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023
ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ...

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΩΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Blog Archive

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Δώσε ζωή...

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Translate