Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ-ΛΗΞΗ ΕΝΟΡΙΑΚΩΝ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΣΥΝΑΞΕΩΝ

Χάριτι Θεού και δια πρεσβειών των προστατών Αγίων μας, Τιμίου Προδρόμου, Οσίου Ιωάννου Ρώσσου και Αγίου Λεωνίδου, ολοκληρώθηκε και φέτος ο κύκλος των Εσπερινών συνάξεων της Δευτέρας. 
Καθε χρόνο από τον Οκτώβριο έως και τον Ιούνιο κάθε Δευτέρα και ώρα 17:00-19:00 τελείται Εσπερινός, Παράκληση (εναλλάξ προς την Παναγία, το Τίμιο Πρόδρομο και τον Όσιο Ιωάννη Ρώσσο) και εν συνεχεία πραγματοποιείται ομιλία. 
Οι ομιλίες για δεύτερη συνεχή χρονιά διαπραγματεύονταν την "Ερμηνευτική προσέγγιση και σπουδή της Αποκαλύψεως του Ιωάννου κατά τους Πατέρες της Εκκλησίας". Σε τέσσερις από τις φετινές συνάξεις ομίλησαν και οι Αρχιμ. π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος και π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος.
Κάθε χρόνο η λήξη αυτών των εσπερινών συνάξεων συνδυάζεται με ένα εσπερινό προσκύνημα. Έτσι φέτος προορισμός μας ήταν η γυναικεία Κοινοβιακή Ιερά Μονή του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου στο Βερίνο της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας. 
Ένα λεωφορείο με 54 προσκυνητές έφτασε το απόγευμα της Δευτέρας 17 Ιουνίου στις 17:30 στη Ιερά Μονή και έτυχε θερμής υποδοχής από τις μοναχές. Αφού προσφέρθηκε το παραδοσιακό μοναστηριακό κέρασμα, τελέστηκε Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και επιμνημόσυνη δέηση στο τάφο του μακαριστού γέροντος και κτήτορα της Ιεράς Μονής π. Ευσεβίου Γιαννακάκη. 
Με το πέρας των ακολουθιών ξεναγηθήκαμε στους χώρους της Ιεράς Μονής από την Καθηγουμένη γερόντισσα Επιστήμη, μοναχή και δεχτήκαμε τις εποικοδομητικές σκέψεις και εμπειρίες της.
Ικανοποιημένοι από αυτή την μικρή ιερή αποδημία επιστρέψαμε στην Ενορία μας και ανταλλάξαμε ευχές για ένα ευλογημένο καλοκαίρι! 

0 σχόλια:

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023
ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ...

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΩΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Blog Archive

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Δώσε ζωή...

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Translate