Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Οι Τρείς Ιεράρχες... Μιμητές των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας μας!

Η γιορτή των τριών Ιεραρχών αρχίζει μ’ένα όνειρο το οποίο είδε ένας ευσεβής επίσκοπος την εποχή όπου οι χριστιανοί είχαν χωριστεί σε τρεις μερίδες, Βασιλίτες, Γρηγορίτες και Ιωαννίτες (11ος αι.).Στο όνειρο αυτό οι τρεις Ιεράρχες εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους για την κατάσταση αυτή. Όταν ο επίσκοπος το ανακοίνωσε στο λαό, οι φιλονικίες σταμάτησαν. Ορίστηκε μάλιστα να τιμούνται μαζί οι Τρεις Ιεράρχες την 30η Ιανουαρίου.
Οι τρεις Ιεράρχες είχαν τρεις πηγές (τις μητέρες τους), τρία στεφάνια με τα οποία τους στεφάνωσε η Εκκλησία, τρεις καρπούς και τρία λουλούδια από τον κήπο τους!
 
ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Μητέρα του η Αγία Εμμέλεια και στεφάνι του ο τίτλος του «Ουρανοφάντωρ». Ο καρπός του έργου του ήταν η Βασιλειάδα μία πόλη από φιλανθρωπικά κτίσματα. Και λουλούδι του η φράση: «Όπως οι μέλισσες διαλέγουν απ’ τα άνθη έτσι και εσείς (οι μαθητές) να διαλέγεται απ’ αυτά που διαβάζετε». 

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ

Πηγή του η Αγία Νόννα. Στεφανώθηκε από την εκκλησία με τον τίτλο «Θεολόγος και Ποιητής» και κατόρθωσε ώστε όλες οι εκκλησίες των Αρειανών να έρθουν στα χέρια των Ορθοδόξων.«Ποιο πολύ πρέπει να θυμόμαστε το Θεό, παρά να αναπνέουμε» και τα λόγια του μοιάζουν λουλούδι ευωδιαστό!!
όπως ονομάστηκε από την Εκκλησία μας.  

ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Μητέρα του η Ανθούσα και καρπός του έργου του το φαγητό που μοίραζε σε 7.000 φτωχούς καθημερινά. Είπε χαρακτηριστικά: «Ένας άνθρωπος που έχει θεϊκή φωτιά στην καρδιά, μπορεί ολόκληρη πόλη να την διορθώσει» !!!

0 σχόλια:

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023
ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ...

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΩΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Blog Archive

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Δώσε ζωή...

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Translate