Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2020

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΤΡΩΝ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ TIMIΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ &

ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΡΩΣΣΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

(Ελ. Βενιζέλου & Οζηρού)ΤΕΡΨΗ

ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ

Έτος 17ο Αριθμός Φύλλου: 213 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2020
ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ
Διανέμεται Δωρεάν

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
Μήνας Δεκέμβριος, έχων ημέρας τριάκοντα μία. Η ημέρα έχει ώρας 9 και η νύκτα ώρας 15.
v 1/12 ΤΡΙΤΗ: Αγιασμός - Θεία Λειτουργία
v Τελείται καθημερινά Θεία Λειτουργία-Ιερό Σαρανταλείτουργο.
v 5/12 ΣΑΒΒΑΤΟ Οσίου Σάββα
v 6/12 ΚΥΡΙΑΚΗ Ι΄ ΛΟΥΚΑ & Αγίου Νικολάου
v 12/12 ΣΑΒΒΑΤΟ Αγίου Σπυρίδωνος του θαυματουργού: Θεία Λειτουργία
v 13/12 ΚΥΡΙΑΚΗ IA΄ΛΟΥΚΑ (Αγίων Προπατόρων): Θεία Λειτουργία
v 17/12 ΠΕΜΠΤΗ Προφήτου Δανιήλ-Αγ. Διονυσίου του εν Ζακύνθω: Θεία Λειτουργία
v ΕΙΔΗΣΗ: Από 18 Δεκεμβρίου μέχρι και της 24ης Δεκεμβρίου, νηστεία δεν καταλύεται το ψάρι μόνο έλαιον εκτός Τετάρτης και Παρασκευής.
v 19/12 ΣΑΒΒΑΤΟ Πρό της Χριστού Γεννήσεως: Θεία Λειτουργία

v 20/12 ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΟ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ: Θεία Λειτουργία

v 21/12 ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑ, Εσπερινός και Ιερό Ευχέλαιο

v 23/12 ΤΕΤΑΡΤΗ: Θεία Λειτουργία
Απόγευμα Τετάρτης 23/12: Εσπερινός – Όρθρος - Μεγάλες Ώρες των Χριστουγέννων
v 24/12 ΠΕΜΠΤΗ(παραμονή Χριστουγέννων) Οσιομάρτυρος Ευγενίας: Ο Μέγας Εσπερινός των Χριστουγέννων και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου

v 25/12 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ «Η ΓΕΝΝΗΣΙΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ»: α)1η Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία 05:00-07:30 β)2η Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία 08:00-10:00.
v 26/12 ΣΑΒΒΑΤΟ Σύναξις της Υπεραγίας Θεοτόκου: Θεία Λειτουργία
v 27/12 ΚΥΡΙΑΚΗ Μετά τα Χριστούγεννα & Αγίου Πρωτομάρτυρος Στεφάνου: Θεία Λειτουργία

v Κατά τον μήνα Δεκέμβριο ο Εσπερινός θα τελείται στις 17:00.
v ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ: Κατόπιν επικοινωνίας με τον π. Θεόδωρο.
ν Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών τελείται σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες της Ιεράς Συνόδου, και τα μέτρα ασφαλείας που επιβάλλονται για την αποφυγή εξαπλώσεως της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
1. «Χριστούγεννα εορτή Αγάπης». Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν με αγάπη τις εορτές των Χριστουγέννων, είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα διαρκείας κ.λ.π) σε φτωχούς ενορίτες αδελφούς μας, μπορούν να τα φέρνουν στον Ιερό Ναό και το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο θα προχωρεί στη διανομή τους.
2. Η Θεία Κοινωνία ασθενών και γερόντων που αδυνατούν να προσέλθουν στον Ιερό Ναό επί τη εορτή των Χριστουγέννων, θα πραγματοποιηθεί το ΤΕΤΑΡΤΗ 23/12 μετά την Θεία Λειτουργία (Παρακαλείσθε να ενημερώσετε εγκαίρως τους Ιερείς).

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΕΙΣ
v Την 7η Ιανουαρίου 2021 ημέρα Πέμπτη ο Ιερός Ναός μας πανηγυρίζει την Σύναξιν του Τιμίου Προδρόμου & Βαπτιστού Ιωάννου. Δηλώσεις συμμετοχής για την αρτοκλασία κατά τον Εσπερινό της πανηγύρεως, στην Εκκλησιαστική Επιτροπή.
v Ο Ιερός Ναός έχει εκδώσει καλαίσθητα ημερολόγια διά το έτος 2021 και διατίθενται σε μεγέθη τοίχου, αφιερωμένα στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση 1821-2021, για την ενίσχυση των έργων αποπερατώσεως.
v Επισκεφθείτε στο διαδίκτυο το Ενοριακό μας Ιστολόγιο: agiosioannispatron.blogspot.com Μια διαδικτυακή μαρτυρία και παρουσία πίστεως της Ενορίας μας στο σύγχρονο κόσμο.
ν Στηρίξτε το έργο του Θεού και τα έργα αποπερατώσεως που πρέπει να συνεχιστούν!!! Το Ξυλόγλυπτο Τέμπλο που κατασκευάζεται, τη διαμόρφωση οικίας σε Πνευματικό κέντρο, κ.α.!!!
Η Αγιογράφηση του Ιερού Ναού συνεχίζεται!!! Ένα έργο που άλλαξε την εσωτερική του όψη. Ξεκινήσαμε με το Ιερό Βήμα και συγκεκριμένα την Πλατυτέρα, τους Ιεράρχες, την κλίμακα του Ιακώβ, Θεία Μετάδοση, της Αγίας Προθέσεως(Γέννηση και Άκρα Ταπείνωση), την Θυσία του Αβραάμ, την Θεία Μετάληψη, στο διακονικό με την Καιομένη και μη Φλεγομένη Βάτο, τον Δίκαιο Μελχισεδέκ και τον Πρωτομάρτυρα Στέφανο. Ολοκληρώσαμε δεξιά στο Ιερό, με παραστάσεις από Παλαιά Διαθήκη (Παράδοση Δέκα Εντολών και οι Τρεις Παίδες εν Καμίνω) και Αγίους. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εξαιρετικό.
Πρώτα ο Θεός ξεκινάμε στο Τρούλλο του Ιερού Ναού για τον Παντοκράτορα, Προφήτες και τους τέσσερις Ευαγγελιστάς. Ο αγιογράφος με την βοήθεια του Θεού και την πρεσβεία των Αγίων μας προσπαθεί, με οδηγό την τέχνη της Αγιογραφίας μέσα από την Βυζαντινή μας παράδοση να αποτυπώσει την Ορθόδοξη εικονογραφία. Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν μια Εικόνα ή παράσταση ή να συνεισφέρουν και σ’ αυτή την προσπάθεια μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία με τους Ιερείς, τους Επιτρόπους ή τον Αγιογράφο Ευάγγελο Μανούκα.

ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ…
Αγαπητοί Ενορίτες-ρίτισσες, η ευθύνη που έχουμε ενώπιον των ανθρώπων(για την τήρηση των μέτρων προστασίας) και ενώπιον του Θεού(όσους μας έδωσες τους φυλάξαμε), είναι αδιαπραγμάτευτη!!!
Οι περισσότεροι πιστοί τηρούν τα μέτρα προστασίας και είναι υποδειγματικοί. Δηλαδή, φορούν μάσκα προστασίας, τηρούν τις αποστάσεις και στις υποδείξεις που είναι πολύ απλές, «τηρείτε τις αποστάσεις», «φοράτε τη μάσκα προστασίας», «χρησιμοποιείτε αντισηπτικό» κ.λ.π., και υπεύθυνα ανταποκρίνονται.
Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που αρνούνται τις παραπάνω απλές υποδείξεις που όχι μόνο δεν τις ακολουθούν αλλά μας επιδεικνύουν την ΠΙΣΤΗ τους!
vΠίστη, όμως, χωρίς αγάπη δεν υπάρχει κατά τους Λόγους της Αγίας Γραφής.
vΑγάπη είναι: φορώντας τη μάσκα προστασίας να θυμάμαι κάθε κλάσμα του δευτερολέπτου ότι συνάνθρωποί μου υποφέρουν, είτε είναι ασθενείς κορωνοϊού είτε όχι, είτε είναι γιατροί, νοσηλευτές, ακόμη και καθαριστές ενός Νοσηλευτικού ιδρύματος.
vΑγάπη είναι: ακόμη και αν διαφωνώ με κάτι, από ταπείνωση να δεχτώ μια υπόδειξη, που δεν μου κοστίζει στο κάτω-κάτω τίποτε.
vΑγάπη είναι: να θυμηθώ ότι πριν το κορωνοϊό κοίταζα περίεργα έναν συνάνθρωπό μου καρκινοπαθή που φορούσε μάσκα και που του είχαν πέσει τα μαλλιά από την θεραπεία και να μπω στη θέση του φορώντας κι εγώ το σύμβολο της ΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ.
vΠΙΣΤΗ ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΙΝΑΙ: αυτό που είπε ο Χριστός: «ήμουν ασθενής και με επισκέφθηκες». Η αληθινή επίσκεψή μας σ’ έναν ασθενή τώρα είναι η προστασία που θα του προσφέρουμε απλόχερα!
Ο Ιερός Ναός μας, λοιπόν, τηρεί τα μέτρα προστασίας, με όποιο κόστος, για να ανοίξει η καρδιά μας στην ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΙΣΤΗ που θεμελιώνεται στην ΑΓΑΠΗ και την ΥΠΑΚΟΗ!!!
ΚΑΛΑ & ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ: 2610/318930 & 2610318944Τηλεμοιότυπο(FAX) ΕΦΗΜΕΡΙΟΙ: π. Θεόδωρος Κωτσόπουλος 2610/641713 & 6977454038 
π. Αλέξιος Μυλωνάς 2610/312930 
ΝΕΩΚΟΡΟΣ: Χαράλαμπος Αντωνίου 6945023925 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ:(e-mail)agiosioannispatron@yahoo.gr

 

0 σχόλια:

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023
ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ...

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΩΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Blog Archive

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Δώσε ζωή...

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Translate