Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

O ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ MAΣ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Ιωάννου του Ρώσου του Ομολογητού στην ομώνυμη Ενορία των Πατρών η οποία ευρίσκεται στην περιοχή της Τέρψης.
Την παραμονή της εορτής, 26 Μαΐου 2020, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου .

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος τόνισε πως "...η Εκκλησία μας σήμερα εορτάζει έναν δούλο και έναν αιχμάλωτο, ο οποίος όμως πρωτίστως τυγχάνει δούλος και καλός στρατιώτης του Ιησού Χριστού. Αυτός είναι ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος ο θαυματουργός, ο οποίος σκληρά ταλαιπωρήθηκε και αιχμαλωτίστηκε στον Ρωσοτουρκικό πόλεμο και πουλήθηκε σε έναν πλούσιο αγά στην Τουρκία.

Πολλές φορές με υποσχέσεις για μια άνετη ζωή και με ξυλοδαρμούς και βασανιστήρια πιέστηκε να αρνηθεί τον Χριστό και να ασπαστεί το Ισλάμ.

Ο Όσιος Ιωάννης υπέστη τα μαρτύρια και τα βασανιστήρια, προτίμησε να ζει μαζί με τα ζώα μέσα σε ακάθαρτο στάβλο, τον οποίο με τις προσευχές και τους ασκητικούς αγώνες του μετέτρεψε σε εκκλησία, παρά να αρνηθεί τον Σωτήρα και Λυτρωτή του κόσμου τον Ιησού Χριστό.

Αδελφοί μου ας μιμηθούμε τον Όσιο στην πίστη, στην υπομονή, στην καρτερία κυρίως δε στην ομολογία, ομολογία που χρειάζεται ιδιαιτέρως η εποχή μας κατέληξε ο Θεοφιλέστατος.

Κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις θερμές εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά και Ευλογημένα.


 ΠΗΓΗ: ΕΔΩ

0 σχόλια:

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023
ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ...

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΩΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Blog Archive

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Δώσε ζωή...

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Translate