Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Η ιερά μνήμη του Οσίου πατρός ημών Ιωάννου του Ρώσσου στην Ενορία μας...(γ)

Ο Αναστάσιμος Εσπερινός, η Ιερά Παράκληση και η Λιτάνευση!
Το απόγευμα της 27ης Μαίου 2017 τελέστηκε ο Αναστάσιμος Εσπερινός, εψάλλει ιερά παράκληση στον Όσιο Ιωάννη  με την συμμετοχή πλήθους πιστών, παρότι οι καιρικές συνθήκες ήταν δύσκολες.
Των ιερών ακολουθιών προέστει ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος Γκουρβέλος, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως  Πατρών και προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Ευαγγελιστρίας, ο οποίος  ομίλησε για την ομολογιακή Αγιότητα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου και την συνέδεσε με την δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου.
Στίς ιερές ακολουθίες μαζί  με τον π. Αμβρόσιο και τους εφημερίους του Ι.Ν. π. Θεόδωρο και π. Αλέξιο συμμετείχαν, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος εφημέριος και προϊστάμενος Ι. Ν. Παντανάσσης Πατρών και ο εφημέριος Αχαϊκού αιδεσ. π.  Χρίστος Μακρής. 
Η έντονη βροχόπτωση εμπόδισε την Ιερά Λιτάνευση στην προγραμματισμενη περιφορά ανά την Ενορία και την περιόρισε στα πέριξ του Ιερού Ναού.  Με την συνοδεία της Δημοτικής  Μουσικής, παιδιών των Κατηχητικών ομάδων της Ενορίας και μελών των χορευτικών τμημάτων του Πολιτιστικού Συλλογου Τέρψης ενδεδυμένων με παραδοσιακές φορεσιές καθώς και με την συμμετοχή  πλήθους πιστών που ευλαβούνται τον Όσιο Ιωάννη η Ιερά εικόνα λιτανεύτηκε πέριξ του Ιερού Ναού. 
Δυστυχώς οι έντονες βροχοπτώσεις δεν επέτρεψαν και την παρουσίαση του πολιτιστικού χορευτικού προγράμματος στο προαύλιο του Ιερού Ναού από τα χορευτικά σύνολα του 29ου Δημοτικού Σχολείου και του Πολιτιστικού Συλλογου Τέρψης.
Μετά το πέρας της λιτανείας οι κυρίες της Ενορίας μας προσέφεραν το καθιερωμένο κέρασμα από σπιτικά γλυκίσματα στους προσκυνητές!
0 σχόλια:

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023
ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ...

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΩΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Blog Archive

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Δώσε ζωή...

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Translate