Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

ΤΟ ΓΕΝΕΣΙΟΝ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

Το Γενέσιο του Αγίου Ιωάννου του Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού εορτάστηκε με καθε Εκκλησιαστική λαμπρότητα στην Ενορία μας. Κέντρο του εορτασμού υπήρξε όπως κάθε χρόνο το ομώνυμο παλαιό και γραφικό Εκκλησάκι του "Πράτσικα". 
Παραμονή της εορτής τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, τον οποίον τέλεσε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελιστρίας Πατρών Αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος Γκουρβέλος. Στο κήρυγμα του ο π. Αμβρόσιος αναφέρθηκε στην αγιασμένη προσωπικότητα του Τιμίου Προδρόμου και  την ελεγκτική του διδασκαλία για τις ηθικές παρεκτροπές της εποχής του και την συνέδεσε με την εποχή μας, καλώντας τους πιστούς να κλείσουν τις πόρτες της ψυχής τους στην ηθική κατάπτωση που έχει περιέλθει η σύγχρονη κοινωνία.   

 Ανήμερα της εορτής το πρωί εψαλλεί ο Όρθρος και εν συνεχεία τελέστηκε η Θεία Λειτουργία εις την οποία ιερουργήσε και ομίλησε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελιστρίας Πατρών Αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος Γκουρβέλος. Στήν ομίλια ο π. Αμβρόσιος επικεντρώθηκε στο θαυμαστό γεγονός της γεννήσεως του Τιμίου Προδρόμου,  συνδέοντας την με την σημερινή εποχή των εκτρώσεων και της απουσίας σωστής διαπαιδαγώγησης των παιδιών και προέτρεψε τους γονείς να μεγαλώνουν τα παιδιά τους εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου προκειμένου να αποφύγουν τις σύγχρονες καταστροφικές παγίδες.
Το απογευμα της ίδιας ημέρας εψάλλει Αναστάσιμος Εσπερινός και εν συνεχεία Παράκληση στον Τίμιο Πρόδρομο υπερ υγείας πάντων των ευλαβών προσκυνητών. Μετά το πέρας της ιεράς παρακλήσεως πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγίου πέριξ του Ιερού Ναού. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τον διήμερο αυτό εοερτασμό συμμετείχε πλήθος πιστών οι οποίοι προσήλθαν να εναποθέσουν τις προσευχές τους στον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο.



0 σχόλια:

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023
ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ...

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΩΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Blog Archive

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Δώσε ζωή...

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Translate