Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Η ιερά μνήμη του Οσίου πατρός ημών Ιωάννου του Ρώσσου στην Ενορία μας...(α)

 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός-Μικρά Αγρυπνία
Με Εκκλησιαστική λαμπρότητα, πανηγυρικά και χαρμόσυνα εορτάστηκε η μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Ιωάννου του Ρώσσου και Ομολογητού την Παρασκευή 26/5 και το Σάββατο 27/5 στην Ενορία μας . 
Με τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας  κ.κ. Χρυσοστόμου στον Πανηγυρικό Εσπερινό μετ' αρτοκλασίας που τελέστηκε στον κάτω Ιερό Ναό, χοροστάτησε και ομίλησε επικαίρως ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος με την συμμετοχή πλειάδως ιερέων και πλήθους πιστών που προσήλθαν να προσκυνήσουν την ιερά εικόνα του,  το σκουφάκι καθώς και την ζώνη ευλογία από το σκήνωμα του Οσίου.
Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του τόνισε την οσιακό βίο του Αγίου Ιωάννου, τις αρετές και την ομολογία του. Μετέφερε στους πιστούς την απάντηση που έδωσε στον αφέντη του ο άγιος, όταν εκείνος του ζήτησε να αρνηθεί τον Σωτήρα Χριστό και να πιστεύσει στον Αλλάχ, τον Μωάμεθ και το Κοράνιο. Με θάρρος ο άγιος του αποκρίθηκε: "Αφέντη μου, αφού είμαι δούλος σου, το σώμα μου το ορίζεις, την ψυχή μου όμως όχι". Ο Θεοφιλέστατος προέτρεψε τους πιστούς, στα δύσκολα χρόνια που ζούμε, να μιμούνται το θάρρος και την ομολογία του Αγίου.










Μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού τελέστηκε στον κάτω Ιερό Ναό Μικρά Αγρυπνία-Θεία Λειτουργία εις την οποία ιερούργησε και ομίλησε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Δημητρόπουλος Εφημέριος και Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Αντωνίου & Αγίου Χαραλάμπους Κρύα Ιτεών Πατρών εν πληθούση Εκκλησία.



0 σχόλια:

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023
ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ...

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΩΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Blog Archive

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Δώσε ζωή...

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Translate