Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Δ' Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο της Εκκλησίας της Ελλάδος για την Τουρκοκρατία

Πραγματοποιείται στις 23 και 24 Οκτωβρίου ε.ε. το Δ΄ Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, το οποίο εντάσσεται στη σειρά των δέκα Επιστημονικών Συνεδρίων για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επαναστάσεως (1821-2021).
Το Συνέδριο εφέτος έχει ως κεντρικό θέμα τον Ελληνικό και τον Ευρωπαϊκό Διαφωτισμό. Κατά την διάρκεια των εργασιών του θα παρουσιασθούν εισηγήσεις από εικοσιτρείς επιστήμονες και ερευνητές.
Η επίσημη έναρξη και η πρώτη Συνεδρία θα λάβουν χώραν την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, από τις 17.00 έως τις 20.30, στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην Ιερά Μονή Πεντέλης.
Την έναρξη θα κηρύξει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
Η δευτέρα και η τρίτη Συνεδρία θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 24 Οκτωβρίου και από ώρες 09.00-13.30 και 16.00-19.30 αντιστοίχως, στη Στοά του Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου.
Οι εισηγήσεις του Δ Συνεδρίου θα κυκλοφορηθούν σε τόμο. Οι τόμοι με τα Πρακτικά των τριών προηγουμένων Συνεδρίων έχουν ήδη εκδοθεί και είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων.
Τη διοργάνωση έχει αναλάβει η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος υπό την προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου. Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής είναι ο ιστορικός κ. Κωνσταντίνος Σβολόπουλος, μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.
(Πληροφορίες: Αρχιμ. Βαρθολομαίος Αντωνίου-Τριανταφυλλίδης, τηλ. 210-7272212-3. Email: politistikitautotita @ yahoo.gr Οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να λάβουν βεβαιώσεις παρακολουθήσεως του Συνεδρίου).

0 σχόλια:

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023
ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ...

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΩΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Blog Archive

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Δώσε ζωή...

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Translate