Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Οι προοπτικές διάδοσης του Χριστιανισμού...

Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολής «Ο Πρωτόκλητος».
18 Ιουνίου 
 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Για τις προοπτικές διάδοσης του Χριστιανισμού στις χώρες της Άπω Ανατολής (Κορέα, Ιαπωνία, Κίνα, Ινδονησία, Ινδία κλπ), μίλησε το απόγευμα της Τετάρτης ο Μητροπολίτης Κορέας και Υπέρτιμος Έξαρχος Ιαπωνίας κ. Αμβρόσιος στην νεόδμητη αίθουσα του Συλλόγου Ορθοδόξου Ιεραποστολής «Ο Πρωτόκλητος».
«Η πρόκληση που έρχεται για τον Χριστιανισμό, από την Άπω Ανατολή, όπου βρίσκεται η Κίνα, που είναι το κέντρο του Κόσμου, είναι πολύ μεγάλη επεσήμανε. Στην Κίνα υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για τον Χριστό. Υπολογίζεται ότι ασπάζονται τον Χριστιανισμό 40.000 Κινέζοι την ημέρα. Στα χρόνια που θα έρθουν υπολογίζεται πως εκατομμύρια Κινέζοι θα έχουν ασπαστεί τον Χριστιανισμό, αλλά οι περισσότεροι θα θα είναι ετερόδοξοι και ελάχιστοι Ορθόδοξοι. Αυτό θα συμβεί επειδή ενώ υπάρχουν πολλοί ετερόδοξοι Ιεραπόστολοι οι Ορθόδοξοι είναι ελάχιστοι. Είναι ανάγκη να ενισχυθεί η παρουσία των Ορθοδόξων Ιεραποστόλων τόσο στην Νότιο Κορέα όσο και στις άλλες χώρες της Άπω Ανατολής, όπου ζει ο μισός πληθυσμός της γής, περισσότεροι από 3,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι.
Το κέντρο του Κόσμου έχει μετατοπιστεί προς Ανατολάς και προς εκεί πρέπει και η Ορθοδοξία να στρέψει την προσοχή και την ιεραποστολική δράση της για να κάνει πράξη την Οικουμενικότητα την οποία διατρανώνουμε όταν ψάλλουμε «Εις πάσαν την γην εξήλθε ο φθόγγος αυτών…». 
Για την ενίσχυση του Ιεραποστολικού έργου, το οποίο ο Μητροπολίτης κ. Αμβρόσιος και οι συνεργάτες του επιτελούν στην Κορέα, χρειάζεται όπως είπε να δημιουργηθούν ιεραποστολικές ομάδες εργασίας εις τα μετόπισθεν, δηλαδή την Ελλάδα, που θα ασχολούνται με την προετοιμασία κειμένων, να γίνονται διαλέξεις περί της ιεραποστολής στις ενορίες, τους κύκλους και τα κατηχητικά ώστε όλοι να γνωρίσουν και το έργο που επιτελείται στις χώρες αυτές της Άπω Ανατολής, αλλά να λειτουργήσουν και ως πηγή έμπνευσης για νέους ιεραποστόλους, και να εκμάθουν οι νέοι άνθρωποι τις γλώσσες που ομιλούνται στις χώρες αυτές ώστε να μπορούν να τις επισκεφθούν και να εργαστούν ιεραποστολικά .
Πριν από την ομιλία του Μητροπολίτου Κορέας κ. Αμβροσίου ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος τέλεσε τον αγιασμό εγκαινίων της νέας Αιθούσης Εκδήλωσεων του Συλλόγου Ορθοδόξου Ιεραποστολής «Ο Πρωτόκλητος».
Σε σύντομη ομιλία του μετά τον αγιασμό ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος συνεχάρη θερμά τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, αλλά και τα άλλα μέλη για το έργο που επιτελούν, της ενίσχυσης και ενδυνάμωσης των ιεραποστολικών κλιμακίων ανά τον κόσμο. Παράλληλα τους συνεχάρη για την ανέγερση της νέας Αίθουσας εκδηλώσεων καθώς και του νέου ναού, οι εργασίες ανεγέρσεως του οποίου βρίσκονται στην τελική τους φάση. Μάλιστα προσκάλεσε τον Μητροπολίτη Κορέας κ. Αμβρόσιο να επισκεφθεί και πάλι την Πάτρα για να παραβρεθεί στην τελετή των εγκαινίων του ναού όταν αυτός ολοκληρωθεί.
Αναφέρθηκε με λόγους θερμούς στον φιλοξενούμενο Μητροπολίτη Κορέας και το πολύ σπουδαίο έργο που επιτελεί στην μακρινή χώρα της Άπω Ανατολής, ενώ αναφορά έκανε και στον κατά σάρκα αδελφό του κ. Αμβροσίου, Μητροπολίτη Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραιμ , που κοσμεί το σώμα της Ελλαδικής Εκκλησίας.
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νίκος Σίμος, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τον Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο για την αγάπη και το ενδιαφέρον του προς τον σύλλογο και το έργο που αυτός επιτελεί.
Αναφερόμενος στον κ. Αμβρόσιο είπε «Ο Σεβασμιώτατος μας έχει συγκινήσει με την καλωσύνη, την απλότητα, την ευαίσθητη καρδιά του, αλλά και την ευγενή στάση του στις όποιες οικονομικές ενισχύσεις προς το εκτεταμένο Ιεραποστολικό του έργο. Τον νοιώθουμε πολύ οικείο και τον χαιρόμεθα που αναλώνεται για την διάδοση της Ορθοδοξίας στην Άπω Ανατολή. Τον ευχαριστούμε θερμά για τον κόπο του να έλθει στην πόλη του Πρωτοκλήτου Αγίου Ανδρέου, ως ζωντανή μαρτυρία αγώνων διαδόσεως της αληθούς πίστεως στα Έθνη.
Την εκδήλωση πλαισίωσε με ύμνους για την ιεραποστολή βυζαντινός χορός υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτη κ.Αριστείδη Μπουχάγιερ που τους απέδωσε με εξαιρετικό τρόπο.

0 σχόλια:

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023
ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ...

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΩΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Blog Archive

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Δώσε ζωή...

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Translate