Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Η Θεία Μεταμόρφωσις (β)


Ο Πέτρος αγαπούσε υπερβολικά, μοναδικά τον Χριστό και ο Κύριος προεγνώριζε ότι θα έρθει η ώρα που ο Πέτρος θα Τον αρνηθεί, ήθελε να τον στηρίξει. Ο Ιωάννης ήταν ο νεώτερος και ηγαπημένος μαθητής και σαν τέτοιο τον αγαπούσε ο Χριστός περισσότερο, τον ξεχώριζε, ήταν πιο τρυφερός απέναντί του. Ο Ιάκωβος πάλι ήταν ο πρώτος από τούς μαθητές, πού θα βίωνε τον μαρτυρικό θάνατο γιά τον Χριστό και ο Χριστός, πού το προεγνώριζε, τον εκτιμούσε βαθειά. Γι᾿ αυτό και στην ανάσταση της κόρης του Ιαείρου, ενώ έβγαλε όλους έξω από το δωμάτιο, κράτησε πάλι αυτούς τούς τρεις μαθητές, σαν μάρτυρες του θαύματος.
Λοιπόν στους τρεις μαθητές, έδωσε την ευκαιρία, έκανε την υψίστη τιμή, να δουν με τα γήινα μάτια τους την δόξα του θεϊκού Προσώπου του. Η θέα ήταν συγκλονιστική και αποκαλυπτική.
Αυτοί είδαν το εκτυφλωτικό φως, αυτοί άκουσαν την φωνή του Θεού και Πατρός να λέγει, οὗτός ἐστιν ὁ Υἱός μου ὁ ἀγαπητός. Αυτά τα συγκλονιστικά και αποκαλυπτικά γεγονότα, εκτός από τούς Ευαγγελιστές, μας τα διηγείται και ο αυτόπτης απόστολος Πέτρος στην Β΄Καθολική επιστολή του, όταν γράφει, ἐπόπται ἐγενήθημεν τῆς ἐκείνου μεγαλειότητος, τῆς μεγαλοπρεποῦς δόξης. Ο Χριστός με την θεία του μεταμόρφωση απεκάλυψε ποιό ήταν το κύριο έργο του, ποιός ήταν ο τελικός σκοπός του. Η ανάπλαση, η ανακαίνιση και η θέωση των ανθρώπων. Ο Χριστός πήρε αυτό πού είχαμε εμείς, για να μας δώσει αυτό πού είχε εκείνος. Έγινε άνθρωπος, για να γίνουμε εμείς θεοί.
ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

0 σχόλια:

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023
ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ...

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΩΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Blog Archive

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Δώσε ζωή...

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Translate