Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΣΤΟΝ Ι. Ν. ΑΓ. ΙΩΑΝΝΟΥ ΡΩΣΣΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2024 χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και ετέλεσε Πανηγυρική Θεία Λειτουργιά στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Ρώσου Πατρών. Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος μεταξύ άλλων είπε: "Σήμερα εορτάζουμε έναν Άγιο δούλο, έναν χριστιανό, καλό στρατιώτη του Ιησού Χριστού". Γεννήθηκε στη Ρωσία και κατετάγει στο ρωσικό στρατό. Έλαβε μέρος σε ένα ρωσοτουρκικό πόλεμο, όπου αιχμαλωτίστηκε και πουλήθηκε ως σκλάβος σε ένα Τούρκο αξιωματικό ο οποίος καταγόταν από το χωριό Προκόπι της Μικράς Ασίας.

Ο Τούρκος αξιωματικός προσπάθησε να αλλαξοπιστήσει τον Άγιο Ιωάννη το Ρώσο. Ο Άγιος όμως αντιστάθηκε, για τον λόγο αυτό του ανέθεσε να περιποιείται τα ζώα και να κοιμάται στο στάβλο με αυτά. Ο Άγιος έκανε υπομονή στις περιφρονήσεις και αγόγγυστα σήκωσε το σταυρό του. Έλεγε στο αφεντικό του: "Αφέντη μου, εξουσιάζεις μόνο το σώμα μου, όχι την ψυχή μου". Βάδιζε στα ίχνη του Κυρίου και των Αγίων της Ορθοδοξίας μας.

Το έτος 1924 ένα πλοίο ξεκίνησε από τη Μικρά Ασία για την Εύβοια και μετέφερε το σκήνωμα του Οσίου στο νέο Προκόπι της Ευβοίας.

Τα ιερά λείψανα και οι άγιες εικόνες είναι οι θησαυροί της Ορθοδοξίας μας.

Αδελφοί μου, να βαδίζουμε και εμείς πάνω στα ίχνη των Αγίων μας, να γίνουμε μιμητές τους για να αξιωθούμε της Επουρανίου Βασιλείας του Κυρίου μας."

Ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πάμπολλα, ευλογημένα και αγιασμένα.


ΠΗΓΗ:ΕΔΩ
ΦΩΤΟ: πρεσβ. ΕΥΓΕΝΙΑ ΣΕΡΕΤΗ-ΠΑΤΣΟΥ

0 σχόλια:

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2023-2024

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2023-2024
ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ...

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΩΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Blog Archive

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Δώσε ζωή...

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Translate