Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΑΞΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

 Μεγαλοπρεπώς Εορτάσθη ο Τίμιος Πρόδρομος στον Περικαλλή Ναό του Αγίου, στην Τέρψη Πατρών.

Από την εφημερίδα "ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΟΣ" Αρ. Φύλλου 848. 13/01/2024
Ανήμερα, Κυριακή 7 Ιανουαρίου το πρωί, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον ως άνω πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, με την συμμετοχή πλήθους Λαού και Εκπροσώπων Αρχών και Φορέων. Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αγία βιωτή του Τιμίου Προδρόμου. Ήταν καρπός προσευχής των Αγίων γονέων του Ζαχαρία και Ελισάβετ. Προετοίμασε τον ερχομό του Κυρίου, ενώνοντας την Παλαιά με την Καινή Διαθήκη, γι’ αυτό ονομάστηκε και Πρόδρομος. Υπήρξε μαχητικός Προφήτης, ασκητικός και ασυμβίβαστος. Η τροφή του ήταν λιτή, αποτελούμενη από «ακρίδες και μέλι άγριο». Το κήρυγμά του ήταν κήρυγμα μετανοίας και είναι επίκαιρο σε κάθε εποχή. Ο Τίμιος Πρόδρομος καταδικάστηκε σε θάνατο δι’ αποκεφαλισμού από τον βασιλέα Ηρώδη, χάριν της κόρης της Ηρωδιάδος Σαλώμης, η οποία ζήτησε την κεφαλή του επί πίνακι. Η ιερή του εικόνα βρίσκεται στο τέμπλο κάθε Ιερού Ναού, δίπλα από την εικόνα του Κυρίου για τον οποίο ανεφώνησε: ”Ίδε ο αμνός του Θεού, ο αίρων την αμαρτία του κόσμου». Κλείνοντας την ομιλία του, ο Θεοφιλέστατος προέτρεψε να είμαστε και εμείς σταθεροί και ασυμβίβαστοι στα θέματα της πίστεως, όπως ο Τίμιος Πρόδρομος.Τέλος μετέφερε τις θερμές, εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πάμπολλα, θεοσκέπαστα και θεοφρούρητα. Συλλειτούργησαν ο προϊστάμενος του Ναού Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόδωρος Κωτσόπουλος, ο συνεφημέριός του Πρεσβύτερος π. Αλέξιος Μυλωνάς και οι Διάκονοι Νικόλαος Κουστουράκης και Παναγιώτης Γιαννόπουλος. 
Λόγους αγαθούς προς τον Σεβασμιώτατο και τον Θεοφιλέστατο απηύθυνε και ο π.Θεόδωρος Κωτσόπουλος, εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου. Μάλιστα, ο π. Θεόδωρος ευχαρίστησε και τον Πρωτοψάλτη του Ναού κ. Βασίλειο Σακκαλή που συμπλήρωσε είκοσι έτη διακονίας του Ιερού Αναλογίου του εν λόγω Ναού.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ετελέσθη ο μεθέορτος Εσπερινός, η Ιερά Παράκλησις και η κοπή της Ενοριακής Βασιλόπιττας. Εκτός από τους Ιερείς του Ναού συμμετείχε και ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Στελλάτος. Το φλουρί βρήκε η κα Βασιλική Ρήγα, η οποία έλαβε ως δώρο μια εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου. * Τους Βυζαντινούς Ύμνους, απέδωσαν με τον πιο υπέροχο τρόπο οι Ιεροψάλτες του Ιερού Ναού, Πρωτοψάλτης κ. Βασίλειος Σακκαλής και ο Λαμπαδάριος κ. Νικόλαος Γιακουμάκης. * Κυρίες της ενορίας, προσέφεραν πλούσιο κέρασμα προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου, του Θεοφιλεστάτου, των άλλων κληρικών, τοπικών αρχόντων κ.α. στο παρακείμενο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο.

Αλέξανδρος Κ. Κολλιόπουλος
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΠΗΓΗ







 





























0 σχόλια:

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023
ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ...

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΩΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Blog Archive

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Δώσε ζωή...

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Translate