Σάββατο 24 Απριλίου 2021

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Κατόπιν της ὑπ' ἀριθμ. πρωτ. 1737/808/21-4-2021 Ἐγκυκλίου τῆς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, μέ θέμα: "Περί τῆς τελέσεως τῶν Ἱερῶν Ἀκολουθιῶν τῆς Μεγάλης Ἑβδομάδος καί Πάσχα, καί τῶν Ἀποφάσεων τῆς Δ.Ι.Σ. τῆς 20ης Ἀπριλίου 2021".
Παρακαλούμε να τηρηθούν με ακρίβεια τα εξής:
α)Οι Ιερές ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος και Πάσχα από 25/04/2021 έως 10/05/2021 θα τελούνται με την παρουσία πιστών. Ἡ συμμετοχή πιστών, στις Ιερές Ακολουθίες εντός του Ι.Ν., είναι περιορισμένη με μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό τα 100 πρόσωπα.
β)Η περιφορά του Επιταφίου 30/4 θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά πέριξ του Ιερού Ναού και η προσκύνησή του στο προαύλιο.
γ)Η τελετή της Αναστάσεως θα γίνει στο προαύλιο του Ιερού Ναού, στις 21:00 του Μεγάλου Σαββάτου 1/5.
δ)Απευθυνόμενοι προς όλους σας με αγάπη πατρική, εκφράζουμε την πίστη, ότι θα συμμεριστείτε τον αγώνα πού κάνουμε όλοι μας σε αυτούς τούς δύσκολους καιρούς και θα διευκολύνετε την κατάσταση με την σύνεση πού σας διακρίνει, συνεργαζόμενοι μαζί μας για την πιστή τήρηση των, υπό της Ιεράς Συνόδου και της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, οριζομένων.

ΩΡΑΡΙΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ: Για τις Ακολουθίες Μεγάλης Εβδομάδος και Πάσχα, βλέπετε πληροφορίες και Ωράριο Ακολουθιών στο πρόγραμμα που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ι.Ν. και στο πίνακα ανακοινώσεων.
ΩΡΑΡΙΟ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΕΩΣ ΠΙΣΤΩΝ: Στις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και της Διακαινησίμου, ο Ι. Ν. θα παραμένει ανοικτός, πρωί: 06:00-11:30 και απόγευμα: 17:00-21:00. Μεγάλη Παρασκευή και Μεγάλο Σάββατο όλη την ημέρα.
ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΠΙΣΤΩΝ: 100 πρόσωπα άνω Ι. Ν. και κάτω Ι.Ν. έκτος του προσωπικού (Ιερέων, νεωκόρου, ιεροψαλτών, επιτρόπων και ιεροπαίδων), οι Γάμοι, Βαπτίσεις και Κηδείες: έως 9 άτομα έκτος του προσωπικού(ιερέων, νεωκόρου, ιεροψαλτών, επιτρόπων και ιεροπαίδων).

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
  • Η τέλεση των Ιερών Ακολουθιών με την συμμετοχή των επιτρεπομένων ατόμων στον Άνω Ιερό Ναό και στο Κάτω Ιερό Ναό. Επιβάλλεται η αναλογία ενός προσώπου ανά 25 τ.μ. και με ελάχιστη απόσταση δύο (2) μέτρων μεταξύ τους. Μετά την συμπλήρωση αυτού του αριθμού, οι πιστοί που προσέρχονται θα ενημερώνονται να παραμένουν με δική τους ευθύνη στο προαύλιο τηρώντας αποστάσεις 1 άτομο ανά 10τμ και με ελάχιστη απόσταση δύο (2) μέτρων μεταξύ τους. 
  • Απαραίτητα υποχρεωτική για όλους διαδικασία απολυμάνσεως των χεριών και με προσωπική τους ευθύνη και μέριμνα η χρήση διπλής προστατευτικής μάσκας ή τύπου Ν95. Επίσης η τήρηση της αποστάσεως των δυο (2) μέτρων μεταξύ όσων αναμένουν την είσοδο τους στον Ιερό Ναό, στην Θεία Μετάληψη, στο προσκύνημα και στο αντίδωρο.  
  • Ο φυσικός εξαερισμός των Ιερών Ναών είναι υποχρεωτικός κατά την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών και μετά από αυτές.  
  • Προσφέρεται ο προβλεπόμενος αναγκαίος εξοπλισμός υγιεινής (απολυμαντικό, χάρτινες πετσέτες, πλαστική σακούλα κ.λπ.).
  • Όσοι πιστοί ανήκουν στις υγειονομικά ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένοι, ασθενείς που πάσχουν από αναπνευστικά προβλήματα ή σακχαρώδη διαβήτη ή καρδιαγγειακά νοσήματα, ανοσοκατεσταλμένοι και γενικά πρόσωπα που παρουσιάζουν συμπτώματα ασθενείας), πρέπει να αποφύγουν την έξοδο από το σπίτι, χάριν της προστασίας της υγείας τους και των αδελφών τους. 
  • ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΔΩ
ΚΑΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ & ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

0 σχόλια:

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023
ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ...

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΩΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Blog Archive

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Δώσε ζωή...

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Translate