Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2021

 ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΤΡΩΝ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ TIMIΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ &
ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΡΩΣΣΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

(Ελ. Βενιζέλου & Οζηρού)ΤΕΡΨΗ
ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ
Έτος 17ο Αριθμός Φύλλου: 215 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2021

ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ
Διανέμεται Δωρεάν
(1)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
Μήνας Φεβρουάριος. Έχων ημέρας είκοσι οκτώ.
Η ημέρα έχει ώρας 11 και νύκτα ώρας 13
  • 1/2 ΔΕΥΤΕΡΑ, Αγίου Τρύφωνος: Θεία Λειτουργία-Μικρός Αγιασμός 06:30-08:30 
  • 2/2 ΤΡΙΤΗ, Η ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ: Θεία Λειτουργία  
  • 6/2 ΣΑΒΒΑΤΟ: Θεία Λειτουργία (κάτω Ι.Ν.)  
  • 7/2 ΚΥΡΙΑΚΗ Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου: Θεία Λειτουργία-Αρτοκλασία  
  • 10/2 ΤΕΤΑΡΤΗ, Αγίου Χαραλάμπους : Θεία Λειτουργία
  • 13/2 ΣΑΒΒΑΤΟ: Θεία Λειτουργία(κάτω Ι.Ν.)  
  • 14/2 ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΖ΄ ΜΑΤΘΑΙΟΥ: Θεία Λειτουργία  
  • 17/2 ΤΕΤΑΡΤΗ, Αγίου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Τήρωνος: Θεία Λειτουργία με Αρτοκλασία  
  • 20/2 ΣΑΒΒΑΤΟ: Θεία Λειτουργία (κάτω Ι.Ν.)  
  • 21/2 ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΣΤ΄ ΛΟΥΚΑ-ΤΕΛΩΝΟΥ & ΦΑΡΙΣΑΙΟΥ(ΑΡΧΗ ΤΡΙΩΔΙΟΥ): Θεία Λειτουργία  
  • 24/2 ΤΕΤΑΡΤΗ, Ά & ΄Β εύρεσις τιμίας κεφαλής Αγίου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου: Θεία Λειτουργία  
  • 27/2 ΣΑΒΒΑΤΟ: Θεία Λειτουργία(κάτω Ι.Ν.)  
  • 28/2 ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΖ΄ΛΟΥΚΑ, ΤΟΥ ΑΣΏΤΟΥ: Θεία Λειτουργία  
  • Κατά τον μήνα Φεβρουάριο ο Εσπερινός θα τελείται στις 17:00.
  • ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ: Κατόπιν επικοινωνίας με τον π. Θεόδωρο.  
  • Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών τελείται σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες της Ιεράς Συνόδου, και τα μέτρα ασφαλείας που επιβάλλονται για την αποφυγή εξαπλώσεως της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19.
ΑΡΧΗ ΤΡΙΩΔΙΟΥ - ΟΛΙΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΗΣΤΕΙΑ:
Την πρώτη εβδομάδα του Τριωδίου από 21/2 έως 28/2 και τις ημέρες Τετάρτη 24/2 και Παρασκευή 26/2 καταλύεται το κρέας. Την δεύτερη εβδομάδα, από 1/3 μέχρι την Κυριακή της Απόκρεω 7/3 τρώμε κρέας (εκτός Τετάρτης 3/3 και Παρασκευής 5/3). Την τρίτη εβδομάδα, από την Δευτέρα 8/3 έως την Κυριακή 14/3 τρώμε όλες τις υπόλοιπες τροφές εκτός από κρέας και ονομάζεται εβδομάδα της Τυρινής. Από την Καθαρά Δευτέρα 15/3 αρχίζει η νηστεία της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΤΡΙΩΔΙΟ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ
(2)

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
1. Κάθε Δευτέρα και ώρα 17:00 θα τελείται Εσπερινός-Παράκλησις και εν συνεχεία κήρυγμα.
2. Στηρίξτε το έργο του Θεού και τα έργα αποπερατώσεως που πρέπει να συνεχιστούν!!! Το Ξυλόγλυπτο Τέμπλο που κατασκευάζεται, τη διαμόρφωση οικίας σε Πνευματικό κέντρο, κ.α.!!!
Η Αγιογράφηση του Ιερού Ναού συνεχίζεται!!!
Ένα έργο που άλλαξε την εσωτερική του όψη. Ξεκινήσαμε με το Ιερό Βήμα και συγκεκριμένα την Πλατυτέρα, τους Ιεράρχες, την κλίμακα του Ιακώβ, Θεία Μετάδοση, της Αγίας Προθέσεως(Γέννηση και Άκρα Ταπείνωση), την Θυσία του Αβραάμ, την Θεία Μετάληψη, στο διακονικό με την Καιομένη και μη Φλεγομένη Βάτο, τον Δίκαιο Μελχισεδέκ και τον Πρωτομάρτυρα Στέφανο. Ολοκληρώσαμε δεξιά στο Ιερό, με παραστάσεις από Παλαιά Διαθήκη (Παράδοση Δέκα Εντολών και οι Τρεις Παίδες εν Καμίνω) και Αγίους. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εξαιρετικό.
Πρώτα ο Θεός ξεκινάμε στο Τρούλλο του Ιερού Ναού για τον Παντοκράτορα, Προφήτες και τους τέσσερις Ευαγγελιστάς. Ο αγιογράφος με την βοήθεια του Θεού και την πρεσβεία των Αγίων μας προσπαθεί, με οδηγό την τέχνη της Αγιογραφίας μέσα από την Βυζαντινή μας παράδοση να αποτυπώσει την Ορθόδοξη εικονογραφία. Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν μια Εικόνα ή παράσταση ή να συνεισφέρουν και σ’ αυτή την προσπάθεια μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία με τους Ιερείς, τους Επιτρόπους ή τον Αγιογράφο Ευάγγελο Μανούκα.
3. ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ: Ας μην ξεχάσουμε και αυτό τον μήνα να βοηθήσουμε! ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ! Το Φιλόπτωχο ταμείο της Ενορίας μας, με την συνεισφορά σας, στηρίζει υλικά και οικονομικά, άπορα άτομα και φτωχές οικογένειες. Μέσα στις δραστηριότητες του λειτουργεί και τράπεζα τροφίμων: Καθημερινά δεχόμαστε τρόφιμα, μακράς διαρκείας για την ανακούφιση απόρων οικογενειών(Γάλα-όσπρια-ζυμαρικά-κονσέρβες-ζάχαρη-καφέ-ντοματοπολτό-έλαια).
4. Στην Ενορία μας λειτουργούν επίσης: Κατηχητικές ομάδες νέων για όλες τις ηλικίες καθώς και Εσπερινές συναντήσεις (Κύκλοι) για τους ενήλικες.
5. Επισκεφθείτε στο διαδίκτυο το Ενοριακό μας Ιστολόγιο: agiosioannispatron.blogspot.gr Μια διαδικτυακή μαρτυρία και παρουσία πίστεως της Ενορίας μας στο σύγχρονο κόσμο.
(3)

ΝΑ ΝΗΣΤΕΥΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ...
Αναφερόμενος ο Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης στο θέμα της νηστείας μεταξύ άλλων έλεγε:
«Η νηστεία είναι εντολή του Θεού. Γι’ αυτό και μεις να νηστεύουμε παιδιά μου. Δε μ' έβλαψε η νηστεία μέχρι σήμερα που είμαι 70 χρονών.
Η μητέρα μου μ' έμαθε νηστεία παδιόθεν. Δεν κάνω τον υποκριτή ότι, παιδιά μου, νηστεύω, αλλά αυτά με δίδαξαν οι γονείς μου και μέχρι σήμερα αυτά τηρώ, τέκνα μου. Δεν με έβλαψε ποτέ η νηστεία κι ας έχω ασθένειες πάνω μου.
Είπαν οι γιατροί και οι Επίσκοποι: Η νηστεία κι αυτή η λιτοδίαιτα πολύ ωφελούν τον άνθρωπο. Εφόσον ωφελεί όταν ο γιατρός, με συγχωρείτε, μας λέει: πέντε μέρες πάτερ μου, δε θα πιεις νερό ούτε μια σταγόνα, για να κάνουμε μια θεραπεία, να δούμε το σώμα σου τι έχει. Λοιπόν πέντε μέρες άντεξα. Πολύ καλό με είχε κάνει. Ε, πόσο μάλλον ωφελεί όταν νηστεύουμε για την ψυχή μας! Αλλά και στο σώμα αυτό κατοικεί ψυχή αθάνατος. Γι' αυτό ας φροντίζουμε για την ψυχή μας που είναι πράγμα αθάνατο.
Να νηστεύετε παιδιά μου, μην ακούτε που λένε δεν είναι η νηστεία τίποτε κι ότι τα λένε οι καλόγηροι. Δεν τα λένε οι καλόγηροι παιδιά μου, με συγχωρείτε, τα λέει ο Θεός. Η πρώτη εντολή του Θεού ήταν η νηστεία, καθώς και ο Χριστός μας νήστευσε.
Εμείς μπορούμε να πούμε ότι νηστεύουμε. Ε, τρώμε τόσα και τόσα. Τώρα νηστεία παιδιά μου κάνουμε εμείς;Όταν τρώμε, με συγχωρείτε, τόσα και τόσα φαγητά, έστω αλάδωτα, έστω ...Υπάρχουν νηστίσιμα φαγητά πολλά. Αρκεί ο άνθρωπος να χει την υγεία του και τη θέληση να νηστέψει.
Κάποτε ήρθε ένα πρόσωπο και μου λέει: παπά μου, μου είπανε ότι νηστεία δεν υπάρχει. Και ότι ποιος είπε ότι υπάρχει νηστεία. Του είπα να πει στον Ιερέα ν' ανοίξει το Βιβλίο να δει που υπάρχει νηστεία. «Ει μή εν προσευχη καί νηστεία ...», λέγει στο Ευαγγέλιο ο Χριστός μας και άλλα πολλά. Και τα δαιμόνια και οι αρρώστιες κι όλα τα πάθη με τη νηστεία και την προσευχή αποβάλλονται. Ο Άγιος Πρόδρομος τι έτρωγε εκείνος στην έρημο; Τι έτρωγε ο Όσιος Δαυίδ; Μ' ένα αντίδωρο περνούσε στο ασκητήριο του όλη την εβδομάδα.

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ: 2610/318930 & 2610318944Τηλεμοιότυπο(FAX) 
ΕΦΗΜΕΡΙΟΙ: π. Θεόδωρος Κωτσόπουλος 2610/641713 & 6977454038 
π. Αλέξιος Μυλωνάς 2610/312930 
ΝΕΩΚΟΡΟΣ: Χαράλαμπος Αντωνίου 6945023925 
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ:(e-mail)agiosioannispatron@yahoo.gr
(4)

0 σχόλια:

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023
ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ...

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΩΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Blog Archive

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Δώσε ζωή...

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Translate