Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!!!


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!!!

Κατόπιν των κατωτέρω: ὑπ' ἀριθμ. πρωτ. 1654/741/7-4-2020 Ἐγκυκλίου τῆς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, μέ θέμα: "Περί τῆς τελέσεως τῶν Ἱερῶν Ἀκολουθιῶν τῆς Μεγάλης Ἑβδομάδος, συνεπείᾳ τῆς ὑπ' ἀριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.23093 Κ.Υ.Α. (Φ.Ε.Κ. Β΄ 1178/6-4-2020) καί τῶν Ἀποφάσεων τῆς Δ.Ι.Σ. τῆς 1ης Ἀπριλίου 2020".


Παρακαλούμε να τηρηθούν με ακρίβεια τα εξής:

α) Οι Ιερές ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος από 12/04/2020 έως 20/04/2020 θα τελούνται κεκλεισμένων των θυρών χωρίς την παρουσία πιστών. Ἡ συμμετοχή, συμφώνως προς την Κ.Υ.Α., στις Ιερές Ακολουθίες, κεκλεισμένων των θυρών, είναι αυστηρά περιορισμένη. Ιερείς-ιεροψάλτες-Νεωκόρος(κατ’αναλογία)-(Τέσσερις (4) όπου λειτουργεί Ιερεύς και έξι (6) όπου λειτουργεί Αρχιερέας).

β) Η περιφορά του Επιταφίου 17/4 θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά εντός του Ιερού Ναού.

γ) Η τελετή της Αναστάσεως θα γίνει εντός του Ιερού Ναού, την 12ην του μεσονυκτίου του Μεγάλου Σαββάτου 18/4.

δ) Οι θύρες του Ιερού Ναού θα παραμένουν κλειστές κατά την διάρκεια όλων των Ιερών Ακολουθιών.

ε) Θα τηρηθούν όσα αναφέρονται περί των κωδωνοκρουσιών και κυρίως τα περί των μεγαφώνων, προς αποφυγή συγκεντρώσεως των πιστών στο προαύλιο του Ιερού Ναού.

στ) Οι ευσεβείς Ενορίτες-Χριστιανοί, να συμμετέχουν στις Ιερές Τελετές προσευχητικά κατά την δύσκολη αυτή περίοδο, από το σπίτι τους, αφού οι Ιερές Ακολουθίες θα μεταδίδονται τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά  από τα Μ.Μ.Ε. της Ιεράς Μητροπόλεώς μας «ΛΥΧΝΟΣ» και «ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ 88,4 fm stereo».

ζ) Απευθυνόμενοι προς όλους σας με αγάπη πατρική, εκφράζουμε την πίστη, ότι θα συμμεριστείτε τον αγώνα πού κάνουμε όλοι μας σε αυτούς τούς δύσκολους καιρούς και θα διευκολύνετε την κατάσταση με την σύνεση πού σας διακρίνει, συνεργαζόμενοι μαζί μας για την πιστή τήρηση των, υπό της Ιεράς Συνόδου και της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, οριζομένων.

η) Οποιαδήποτε παρέκκλιση των ανωτέρω οδηγιών, θα δημιουργήσει προβλήματα σε Ενοριακό και τοπικό εκκλησιαστικό επίπεδο, αλλά και γενικότερα, με αρνητικά αποτελέσματα για την, μετά την 20ήν Απριλίου, διασφάλιση της τελέσεως των Ιερών Ακολουθιών.



ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!!! ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ… ΚΑΙ  ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ!!!

ΔΕΙΤΕ:  ΕΔΩ   

0 σχόλια:

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023
ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ...

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΩΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Blog Archive

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Δώσε ζωή...

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Translate