Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

ΛΑΜΠΡΗ Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ ΑΡΣΑΚΕΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ.

ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΑΡΣΑΚΕΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΑΤΡΩΝ
Αγίας Παρασκευής – 26504 ΠΛΑΤΑΝΙ ΡΙΟΥ
Τηλ. 2610 995842
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Συναυλία των Αρσακείων Σχολείων στον Άγιο Ανδρέα
Μελωδικό μήνυμα ελπίδας!


Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η μεγαλειώδης χριστουγεννιάτικη συναυλία των Αρσακείων Σχολείων Πατρών, με τίτλο: «Παιδίον εγενήθη ημίν», στον περικαλλή Ναό τού Αγίου Ανδρέου. Κατάμεστος ήταν ο ναός τού Πολιούχου, το βράδυ τής Πέμπτης 20 Δεκεμβρίου 2018, όπου πλήθος συμπολιτών συνέρρευσε για να απολαύσει τις αγγελικές φωνές των 350 παιδιών όλων των βαθμίδων των Αρσακείων Σχολείων (Νηπιαγωγείου – Δημοτικού – Γυμνασίου – Λυκείου), που απέδωσαν μελωδικά το μήνυμα τής ελπίδας και τής αγάπης!
Στη συναυλία, που πραγματοποιήθηκε και εφέτος, μετά μιαν μικρή διακοπή των τελευταίων ετών, ο «αγγελικός χορός» των Αρσακείων απέδωσε με ιδιαίτερη δεξιοτεχνία βυζαντινούς ύμνους, δυτικότροπα τραγούδια και παραδοσιακά κάλαντα των Χριστουγέννων. Το μουσικό μέρος διανθίσθηκε αρμονικά με απαγγελίες σχετικές με το πνεύμα τής εορτής.
Την εκδήλωση προλόγισε ο Διευθυντής τού Λυκείου κ. Εμμανουήλ Πετράκης, ενώ την επισφράγισαν με τις ευχαριστίες προς συντελεστές και χορηγούς ο Διευθυντής τού Γυμνασίου κ. Δημήτρης Βλαχοδημητρόπουλος και του Δημοτικού κ. Μαρία Τουλιάτου.
Το πλήθος κυριολεκτικά ενθουσιάσθηκε! Δίκαιος ο έπαινος που εκφράσθηκε με τα ένθερμα λόγια τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος επισφραγίζοντας την εκδήλωση μίλησε κατενθουσιασμένος για το τέλειο αποτέλεσμα των «αγγελικών φωνών» που «έδωσαν μήνυμα αγάπης και Χριστού Γεννήσεως» σε όλους τους ακροατές, καλώντας παράλληλα τους γονείς «να καμαρώνουν πάντοτε αυτά τα παιδιά»!
Την επιμέλεια τής εκδηλώσεως (διδασκαλία των ύμνων, των ασμάτων και διεύθυνση τής Χορωδίας) είχαν ο Θεολόγος M.A.Th. – Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής κ. Σπύρος Ν. Σκιαδαρέσης και οι Καθηγήτριες Μουσικής κ. Πέπη Σουβαλιώτη και κ. Χαρίκλεια Λυμπεροπούλου. Τον σχεδιασμό των εντύπων η Καθηγήτρια Καλλιτεχνικών κ. Κανέλλα Στασινοπούλου, ενώ την επιμέλεια τής πρόσκλησης η Γραμματέας τού Αρσακείου Γυμνασίου κ. Αμαλία Φαϊλάδη.
Παρευρέθησαν μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο Βουλευτής κ. Νίκος Νικολόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο πρώην Υπουργός κ. Βασίλης Μπεκίρης, η Προϊσταμένη τής Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αχαΐας κ. Σοφία Χριστοπούλου, εκ μέρους τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας η Επόπτρια των Αρσακείων Σχολείων κ. Βασιλική Παπαπέτρου, ο Συντονιστής των Φιλολογικών Μαθημάτων κ. Ιωάννης Χριστόπουλος,  ο Συντονιστής των Αρσακείων Πατρών κ. Ιωάννης Αθανασόπουλος, σύσσωμη η Αρσακειακή εκπαιδευτική κοινότητα των Πατρών, γονείς, μαθητές και χιλιάδες κόσμου όπου κατέκλυσε τον υπερμεγέθη Ναό του πολιούχου των Πατρών, γεμίζοντας ακόμα και τον γυναικωνίτη αυτού!

Από τις Διευθύνσεις των Σχολείων


0 σχόλια:

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023
ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ...

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΩΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Blog Archive

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Δώσε ζωή...

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Translate