Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

XEIΡΟΤΟΝΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΑΝΑΓΚΑΣ κ.ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ.


Μέσα σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα και με την παρουσία πιστών  από την Πάτρα, από την Αιτωλοακαρνανία και τον Ελληνισμό του Καΐρου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6, Δεκεμβρίου 2018, στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Καΐρου, η χειροτονία του  Μητροπολίτου Κανάγκας κ. Θεοδοσίου, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν  Κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.
    Το Μυστήριο της χειροτονίας ετέλεσε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος ο Β’, συμπαραστατούμενος από Αρχιερείς της Αλεξανδρινής Εκκλησίας και Μητροπολίτες από την Εκκλησία της Ελλάδος:  Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο, Πατρών κ. Χρυσόστομο, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά και Κίτρους κ. Γεώργιο.
Ο νέος μητροπολίτης στην τόσο συγκινητική προσλαλιά του ανεφέρθη, στην μεγάλη ευεργεσία από το Θεό να ακολουθήσει τον δύσκολο,  μα και ευλογημένο δρόμο της Ιερωσύνης, στα πρόσωπα τα οποία συνετέλεσαν στην πνευματική του οικοδομή, στον ιερό του πόθο για την ιεραποστολή του Ευαγγελίου του Χριστού στις εσχατιές της Αφρικανικής Ηπείρου, ενώ ιδιαίτερη αναφορά  έκανε στο σεπτό πρόσωπο του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου, ο οποίος  τον εδέχθη από την πρώτη στιγμή στο Πατριαρχείο με πολύ αγάπη και  πατρικό ενδιαφέρον και προς τον οποίο εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του και τον υϊικό του σεβασμό για όλες τις ευεργεσίες προς το πρόσωπό του .
Επίσης ο νέος μητροπολίτης ιδιαίτερη μνεία  έκανε για τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμο,  κοντά στον οποίο διακόνησε για 10 και πλέον έτη και ο οποίος τον ενεθάρρυνε στην απόφασή του να διακονήσει στην Ιεραποστολή , ως και για τον  Μητροπολίτη Αιτωλίας κ. Κοσμά ο οποίος είναι ο πνευματικός του πατέρας.
Τέλος ο νέος μητροπολίτης ανεφέρθη με λόγια θερμά  και στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κινσάσας  κ. Νικηφόρο κοντά στον οποίο,  εργάστηκε ως Πρωτοσύγκελος και καθηγητής της θεολογικής σχολής.
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.  Θεόδωρος στην αντιφώνησή του αναφερόμενος προς το νέο μητροπολίτη, τον συνεχάρη για τον ιεραποστολικό του,πόθο , για την μέχρι τώρα εργασία του στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και ιδιαιτέρως στην Ιερά Μητρόπολη Κινσάνσας της κεντρικής Αφρικής και  τον επήνεσε για τα πολλά χαρίσματά  του από τον Θεό και μεταξύ των άλλων του είπε χαρακτηριστικά: « Παιδί μου Θεοδόσιε, να έχεις υπομονή, αγάπη και μια ανοιχτή αγκαλιά για όλους τους ανθρώπους , ευαγγελιζόμενος στους Αφρικανούς αδελφούς μας τον λόγο της ελπίδος και της αναστάσεως και εμείς θα είμαστε δίπλα σου στον ωραίο αυτό αγώνα σου , με την αγάπη μας, την προσευχή μας και την πνευματική στήριξή μας».


0 σχόλια:

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2023-2024

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2023-2024
ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ...

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΩΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Blog Archive

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Δώσε ζωή...

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Translate