Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΥΛΑΒΙΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ: ΟΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΩΣΣΟΣ-ΑΓΙΟΣ ΠΑΡΘΕΝΙΟΣ

Στο Προκόπι Ευβοίας βρίσκεται το Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, όπου φυλάσσεται από το 1925, έπειτα από τον εκριζωμό των Προκοπέων από την Καππαδοκία,  το άφθαρτο σκήνωμα του Οσίου. Οι προσκυνητές προσκύνησαν το σκήνωμα του Οσίου Ιωάννου και συμμετείχαν στον Εσπερινό και στην Παράκληση προς τον Όσιο που τέλεσαν οι συνοδοί Ιερείς. Διανυκτέρευσαν στο ξενώνα του προσκυνήματος και το πρωί με τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ κ Χρυσοστόμου, τελέστηκαν ο Όρθρος,η αρτοκλασία και η Θεία Λειτουργία. Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν τεσσάρες Ρώσοι Ιερείς που συνόδευαν δυο γκρουπ Ρώσων Ορθοδόξων αδελφών μας. Η παρουσία στο Ναό και η συμμετοχή των Ρώσων στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ήταν υποδειγματική και τους θαυμάσαμε όλοι. Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι έζησαν, μοναδικές στιγμές κατά το προσκύνημα, βιώνοντας την αισθητή και ευλογημένη παρουσία του Οσίου Ιωάννου και κυρίως κατά την Θεία Λειτουργία. Στους προσκυνητές, κατά το κοινωνικό, ομίλησε με γλαφυρότητα για τον Όσιο και εποικοδομητικά ο προϊστάμενος τού Ιερού προσκυνήματος πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Βερνέζος. 
Γεμάτοι πνευματική χαρά και ευφροσύνη για τις ευλογίες που έζησαν, οι προσκυνητές επιβιβάστηκαν στο πούλμαν με προορισμό την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυμάλλης στα Ψαχνά Ευβοίας, όπου φυλάσσεται η κάρα του Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου. Εκεί έτυχαν θερμής υποδοχής και φιλοξενίας από τους μοναχούς και προσκύνησαν την κάρα του Αγίου Παρθενίου.¨Έπειτα από την πνευματική αυτή ανάπαυλα αναχώρησαν για την γραφική Χαλκίδα. 
Στη Χαλκίδα που είναι η πρωτεύουσα του Νομού Ευβοίας είδαν στο στενό του Ευρίπου το φαινόμενο της παλίρροιας και παρέμειναν για το μεσημεριανό τους φαγητό. Μετά το φαγητό και την ολιγόωρη ανάπαυση πήραν το δρόμο της επιστροφής προς την Πάτρα, όπου έφτασαν στις 20:00, πλημμυρισμένοι από ικανοποίηση για τις ευλογίες που έζησαν στο διήμερο προσκύνημα.  

0 σχόλια:

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023
ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ...

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΩΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Blog Archive

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Δώσε ζωή...

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Translate