Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΥΛΑΒΙΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ-ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε από την Ενορία μας ένα ευλογημένο και ευλαβικό διήμερο προσκύνημα με τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ κ Χρυσοστόμου. 
Οι ιερείς μαζί με 45 προσκυνητές ξεκίνησαν το πρωί-πρωί της Παρασκευής, με αφετηρία τον Ιερό Ναό μας, για μια πολλαπλή ιερή αποδημία και περιήγηση. Αφού πέρασαν την γέφυρα Ρίου-Αντιρίου έκαναν μια στάση για καφέ και πρωινό στην γραφική Ιτέα του νομού Φωκίδος και έπειτα κατευθύνθηκαν στο πρώτο προσκύνημα του διημέρου, την Ιερά Μονή Οσίου Λουκά του εν Στειρίω Βοιωτίας της Ιερά Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας. Ένα ελληνορθόδοξο βυζαντινό μνημείο που συγκαταλέγεται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Εκεί φυλάσσεται το σκήνωμα του Οσίου Λουκά που με την ενάρετη βιοτή του ανέδειξε αυτό τον τόπο σε κέντρο πνευματικής οικοδομής.

Οι προσκυνητές ξεναγήθηκαν στο καθολικό της Ιεράς Μονής, θαύμασαν την αρχιτεκτονική του Ναού και τα εξαιρετικής τεχνικής ψηφιδωτά του και προσκύνησαν το σκήνωμα του Οσίου. Επίσης ξεναγήθηκαν στον παραπλεύρως Ιερό Ναό της Παναγίας και στον κάτω από το καθολικό, Ναό της Αγίας Βαρβάρας όπου ήταν το ασκητήριο και ο τάφος του Οσίου Λουκά. 
  
Όλοι οι προσκυνητές απόλαυσαν την μοναστηριακή φιλοξενία καθώς και το καθιερωμένο μοναστηριακό κέρασμα και πρωτίστως θαύμασαν τον ευλογημένο βυζαντινό πολιτισμό μας.
Στη συνέχεια πέρασαν από το μαρτυρικό Δίστομο, την γραφική Λειβαδειά και κατευθύνθηκαν στο πορθμείο της Αρκίτσας για να περάσουν στην Αιδηψώ, όπου παρέμειναν για το μεσημεριανό φαγητό.

  

0 σχόλια:

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023
ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ...

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΩΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Blog Archive

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Δώσε ζωή...

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Translate