Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ-ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ-ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΡΩΣΣΟΥ 27/5/2013

Στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. ανήμερα το απόγευμα της 27ης Μαϊου στις 19:00 τελέστηκε ο Εσπερινός, εψάλει Παράκληση εις τον Όσιο Ιωάννη το Ρώσσο υπερ υγείας πάντων των Ενοριτών και ευλαβών προσκυνητών του Ι.Ν. 
Από νωρίς το απόγευμα η συμμετοχή των ευλαβών προσκυνητών στο προσκύνημα της ιεράς εικόνος,   ήταν αθρόα.  
Στη συνέχεια έγινε λιτάνευση της ιεράς εικόνος στην Ενορία δια των οδών:
Πρέσπας-Δελφών-Στυμφαλίδος-Σταθακοπούλου-Οζηρού εις την οποία προέστη ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αρτέμιος Αργυρόπουλος, Ηγούμενος της Ι. Μ. Αγίων Πάντων Τριταίας με την συμμετοχή των πρωτοπρεσβυτέρων, π.Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου, π.Χρήστου Καγιαβά, των πρεσβυτέρων, π. Νικολάου Κοτσίρη, π.Ιωάννου Μιχαλόπουλου, π.Αλέξανδρου Αθανασόπουλου, π.Βασιλείου Σταμόπουλου, π.Ανδρέα Πολίτη, π. Γρηγορίου Κόρδα, π.Παναγιώτου Θωμά και π.Κωνσταντίνου Γουρδούπη, των εφημερίων του Ι.Ν.  και του ευλαβεστάτου Διακόνου π.Αντωνίου Ρηγόπουλου.
Της λιτανευτικής πομπής ηγείτο η Δημοτική Μουσική, ακολουθούσαν οι ιεροπαίδες με το Σταυρό, τα εξαπτέρυγα κ.λ.π. παιδιά των Κατηχητικών ομάδων, οι ιεροψάλτες και έπειτα κόπελες με εντυπωσιακές Ποντιακές Παραδοσιακές  φορεσιές κρατώντας το λάβαρο του Σωματείου Φάρος Ποντίων Πατρών. Ακολουθούσε η ευπρεπισμένη με άνθη εικόνα του Οσίου Ιωάννου, βασταζόμενη από νέους του Σωματείου Φάρος Ποντίων Πατρών, ενδεδυμένους  παραδοσιακές ποντιακές φορεσιές με την συνοδεία ενδεδυμένων μυροφόρων, μαθητριών του Κατηχητικού,  που την έρραναν με άνθη.
Η συμμετοχή του κόσμου στην Λιτανεία ήταν εντυπωσιακή και αυτό φάνηκε περισσότερο κατά την επιστροφή στον Ι.Ν. όπου το προάυλιο γέμισε ασφυκτικά. Στο πλατύσκαλο της  βόρειας εισόδου τελέστηκε δέησις και έγινε η απόλυση της ακολουθίας, οπου η Δημοτική Μουσική παιάνιζε τον Εθνικό μας Ύμνο. Με το πέρας της ακολουθίας, οι κυρίες της Ενορίας μοίρασαν σπιτικά γλυκά στους προσκυνητές, που οι ίδιες με αγάπη Χριστού είχαν φτιάξει. Και του χρόνου...!

 

0 σχόλια:

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023
ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ...

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΩΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Blog Archive

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Δώσε ζωή...

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Translate