Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΡΩΣΣΟΥ: 26/5/2013 ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ

 
Με κάθε Εκκλησιαστική λαμπρότητα και με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου, ο Ενοριακός Ιερός Ναός μας εόρτασε την μνήμη του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου του Ομολογητού και Θεοφόρου.
Το πρωί της Κυριακής 26/5 τελέστηκε η Θεία Λειτουργία εις την οποία ιερούργησε και ομίλησε επίκαιρα ο Πανοσιολογιώτατος ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αρχιμανδρίτης Βασίλειος Μπλάνας. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας εν πομπή λιτανεύτηκε η εικόνα του Οσίου στο προάυλιο του Ιερού Ναού σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, οπου τέθηκε προς προσκύνηση. Στη συνέχεια τελέστηκε δέηση υπερ υγείας πάντων των προσκηνυτών. Η έναρξη της Ιεράς Πανηγύρεως επι τη εορτή του εφόρου και προστάτου μας Οσίου Ιωάννου ευλογήθηκε από τον σεβαστό ιεροκήρυκα π. Βασίλειο καθώς και με την ευλογημένη παρουσία του αγιορείτου μοναχού π.Ισίδωρου Φιλοθεϊτου.
Το απόγευμα της Κυριακής και ώρα 19:00 στον κάτω Ιερό Ναό(όπου και το Θυσιαστήριο του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου), τελέστηκε με την συμμετοχή πλήθους προσκυνητών, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος από τον Αιδεσιμολογιώτατο π. Νικόλαο Σκιαδαρέση, προϊσταμενο του Ι. Ν. Αγίου Ανδρέου Πατρών και με την συμμετοχή των πρωτοπρεσβυτέρων, π. Ηλία Κωστόπουλου, π. Ανδρέα Μιχαλόπουλου, των πρεσβυτέρων, π. Χρήστου Γκόλφη, π. Ιωάννου Μιχαλόπουλου, π. Αιμίλιου Τσικνή, π. Ιωάννου Μπαρούση, π. Αλέξανδρου Λαθούρου, π. Ιωάννου Δημητρόπουλου, των εφημερίων του Ι.Ν. και του ευλαβεστάτου Διακόνου Προκοπίου Κόρδα.
 
Το βράδυ 22:00 μέχρι 01:00 τελέστηκε Μικρά Αγρυπνία-Θεία Λειτουργία εις την οποία ιερούργησε και ομίλησε ο Αιδεσιμολογιώτατος π. Ανδρέας Γεωργακόπουλος, προϊστάμενος του Ι. Ν. Αγίας Τριάδος Πατρών με συλλειτουργό τον Αιδεσιμολογιώτατο π. Δημήτριο Μπιλιανό, εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους Τσουκαλεϊκων. 

0 σχόλια:

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023
ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ...

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΩΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Blog Archive

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Δώσε ζωή...

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Translate