Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΓΑΠΗΣ: ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ


Η Ενορία μας από το έτος 2005 με τις ευχές και τις ευλογίες του σεπτού ποιμενάρχου μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, έχει δημιουργήσει Ενοριακή τράπεζα αίματος σε συνεργασία με το γραφείο Αιμοδοσίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών "Παναγία η Βοήθεια". 
Για την λειτουργία της Ενοριακής τράπεζας αίματος και την στήριξη πασχόντων και εχόντων ανάγκη αίματος αδελφών μας πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο Ενοριακή εθελοντική Αιμοδοσία.  Προς τούτο γίνεται ενημέρωση των ενοριτών, στις ιερές ακολουθίες, από το εκδιδόμενο μηνιαίο Ενοριακό πρόγραμμα και με αφίσες ανά την Ενορία.  
Σήμερα Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012 το σύνθημα  "Δίνω ζωή ...είναι στο αίμα μου!",  έγινε πράξη με την πραγματοποίηση Ενοριακής Εθελοντικής Αιμοδοσίας μετά το πέρας της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας  και ώρα 10 έως 1μ.μ. στο προαύλιο του Ι.Ν. από κινητή μονάδα Αιμοληψίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου "Παναγία η Βοήθεια". 
Η ανταπόκριση των Ενοριτών και η συμμετοχή σ' αυτήν την προσφορά αγάπης  ήταν συγκινητική και ξεπέρασε κάθε προηγούμενη! Προσήλθαν 27 άτομα και αιμοδότησαν μετά από τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο 17 συνάνθρωποι μας. Τα άτομα που προσήλθαν, ακόμα και αυτά που δεν αιμοδότησαν, διακρίνονταν από την άξια της θυσιαστικής εθελοντικής προσφοράς αγάπης προς τον πάσχοντα άνθρωπο. 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα πρόσκλησης για συμμετοχή στην εθελοντική Αιμοδοσία και παράδειγμα προς μίμηση αποτέλεσε το εξής περιστατικό: Ενορίτης αιμοδότης προσήλθε στην κινητή μονάδα να αιμοδοτήσει συνοδευόμενος από την δεκάχρονη κόρη του, η οποία παρακολουθούσε με ενδιαφέρον την όλη διαδικασία. Βρήκε λοιπόν την ευκαιρία την στιγμή που η νοσηλεύτρια ολοκλήρωσε  την  αιμοληψία να ρωτήσει τον πάτερα της αν πόνεσε από το τσίμπημα της αιμοληπτικής σύριγγας και ο πατέρας απάντησε ξεκάθαρα: ...μικρή μου το τσίμπημα αυτό αξίζει πολλά και είναι μηδαμινός ο πόνος που το ακολουθεί, από την στιγμή που ξέρεις  ότι το αίμα αυτό θα ανακουφίσει έναν ασθενή συνάνθρωπο μας που το έχει ανάγκη και σίγουρα πονάει 100 φορές περισσότερο από εμένα... Ένα ξεκάθαρο και αυθόρμητο μήνυμα προς όλους! 
Συγκεντρώθηκαν λοιπόν 17 φιάλες αίματος προς ανακούφιση εχόντων ανάγκη συνανθρώπων μας! Θερμές ευχαριστίες αναπέμπομεν, "εν πρώτοις" προς Τον Κύριο της Ζωής που απετέλεσε το πρότυπο μας και για αυτήν την Ενοριακή μας δραστηριότητα και έπειτα προς τον ιατρό και τις νοσηλεύτριες της κινητής μονάδος, καθώς και τους πρωταγωνιστές αιμοδότες που ανταποκρίθηκαν στο προσκλητήριο αγάπης! 
Ακολουθεί φωτογραφικό στιγμιότυπο της όλης δραστηριότητος.... 


     
   

0 σχόλια:

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023
ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ...

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΩΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Blog Archive

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Δώσε ζωή...

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Translate