Κυριακή 22 Μαΐου 2022

ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 23/5 έως 29/5/2022

  • Δευτέρα 23/5 και ώρα 17:00 Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας-Παράκλησις εις τον Όσιο Ιωάννη το Ρώσσο και σύντομη ομιλία. (θα τεθεί προς προσκύνηση το Σκουφάκι και η Ζώνη του Αγίου). 
  • 25/5 ΤΕΤΑΡΤΗ Γ΄ εύρεσις της κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου: Θεία Λειτουργία 07:00  
  • 28/5 ΣΑΒΒΑΤΟ: Θεία Λειτουργία 07:00 ΑΠΟΓΕΥΜΑ: 19:30 Ιερά Παράκληση για τους μαθητές και τις μαθήτριες που δίνουν Πανελλήνιες Εξετάσεις και Προαγωγικές.  

Ο Ενοριακός Ιερός Ναός μας την 27η ΜΑΪΟΥ 2022 ημέρα Παρασκευή, εορτάζει με κάθε Εκκλησιαστική λαμπρότητα και πανηγυρίζει την μνήμη του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου και Ομολογητού.
Η Πανήγυρις του Ιερού Ναού είναι μια έκφραση και φανέρωση της ζωής και του έργου της Ενορίας. Η ευλογία του Θεού, διά πρεσβειών του εορτάζοντος και τιμωμένου Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, οι Προσευχές της Εκκλησίας μέσα από τις Λειτουργικές και λατρευτικές εκδηλώσεις και η προστασία του Οσίου, ακόμα περισσότερο τώρα που η δοκιμασία της πανδημίας και ο Ρωσο-ουκρανικός πόλεμος μας πληγώνουν, απλώνονται σε όλο τον χώρο της Ενορίας, στα σπίτια, στις οικογένειες, στους δρόμους, στα καταστήματα, στα γραφεία, στα σχολεία.   

Ο εορτασμός αρχίζει από το πρωί της παραμονής, με την έξοδο για προσκύνημα της Ιεράς Εικόνος του Οσίου και ολοκληρώνεται ανήμερα το απόγευμα της εορτής με τον Εσπερινό, την Ιερά Παράκληση και τη Λιτάνευση της Εικόνος. 

Κατά το διήμερο αυτό, με τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ Χρυσοστόμου, γίνονται πολλές και διάφορες λατρευτικές εκδηλώσεις με κέντρο τον εορτάζοντα Ιερό Ναό της Ενορίας μας.

  1. Συμμετέχουμε σε όλες τις λειτουργικές, ποιμαντικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που γίνονται την ημέρα που πανηγυρίζει ο Ναός της Ενορίας μας.  
  2. Δηλώνουμε συμμετοχή στην Εκκλησιαστική Επιτροπή, για την Αρτοκλασία της πανηγύρεως που θα τελεστεί στον ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ της Πέμπτης 26/5, επί τη εορτή του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου. 
  3. Παρακαλούνται οι κάτοικοι των οδών, Οζηρού-Σταθακοπούλου-Κοντογούρη-Πρέσπας, από όπου θα περάσει η Λιτάνευση της εικόνος του Οσίου Ιωάννου να φροντίσουν: να απομακρυνθούν τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, τον σημαιοστολισμό των σπιτιών τους, την φωταγώγηση τους και να υπάρχει θυμίαμα και αναμμένα κεριά!  
  4. Παρακολουθούμε και συμμετέχουμε στη παρουσίαση του Πολιτιστικού Χορευτικού προγράμματος από Πολιτιστικούς Συλλόγους, μετά το πέρας της Λιτανείας στο προαύλιο του Ι. Ν.
ΠΕΜΠΤΗ 26 ΜΑΪΟΥ 2022

11:00 Έξοδος Ιεράς Εικόνος.

19:00 ΜΕΓΑΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ μετά Θείου κηρύγματος υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ

22:00-01:00 Μικρά Αγρυπνία - Θεία Λειτουργία. Θα ιερουργήσει και θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αρτέμιος Αργυρόπουλος, Πρωτοσύγκελλος και Ηγούμενος Ι. Μ. Αγίων Πάντων Τριταίας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΜΑΪΟΥ 2022

07:00 ΟΡΘΡΟΣ – ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ θα ιερουργήσει και θα ομιλήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών Κ. Κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ.

19:00 ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ-ΠΑΡΑΚΛΗΣΙΣ μετά θείου κηρύγματος υπό του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Αμβροσίου Γκουρβέλου, Ιεροκήρυκος & Προϊστάμενου Ι. Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελιστρίας Πατρών και εν συνεχεία Λιτάνευσις της ιεράς εικόνος δια των οδών: Ναός - Οζηρού – Σταθακοπούλου – Κοντογούρη - Πρέσπας - Ναός. 
Θα ακολουθήσει Παραδοσιακό Πολιτιστικό Χορευτικό Πρόγραμμα στο προαύλιο του Ι.Ν. από Χορευτικά τμήματα Πολιτιστικών Συλλόγων. 
ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΘΑ ΤΕΘΟΥΝ ΠΡΟΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΤΟ ΣΚΟΥΦΑΚΙ ΚΑΙ Η ΖΩΝΗ ΕΥΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΗΝΩΜΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ

  • ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΪΟΥ 2022 ΤΟΥ ΤΥΦΛΟΥ και ώρα 9:30π.μ.-1μ.μ.

0 σχόλια:

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2021-2022

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2021-2022
ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ...

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΩΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Blog Archive

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Δώσε ζωή...

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Translate