Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2021

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΤΡΩΝ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ TIMIΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ &

ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΡΩΣΣΟΥ ΠΑΤΡΩΝ


(Ελ. Βενιζέλου & Οζηρού)ΤΕΡΨΗ


ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ

Έτος 18ο Αριθμός Φύλλου: 223 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2021


ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ
Διανέμεται Δωρεάν
(1)
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩN
Μήνας Σεπτέμβριος έχων ημέρας τριάκοντα. Η ημέρα έχει ώρες 12 και η νύκτα ώρες 12.  
  • 1/9 ΤΕΤΑΡΤΗ, ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΙΝΔΙΚΤΟΥ: Θεία Λειτουργία-Αγιασμός 06:30 
  • 4/9 ΣΑΒΒΑΤΟ: Θεία Λειτουργία 07:00(κάτω Ι. Ναός)  
  • 5/9 ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΑ΄ ΜΑΤΘΑΙΟΥ: Θεία λειτουργία. 06:45-09:45 & Αρτοκλασία για την 23η επέτειο Εγκαινίων του Οσίου Ιωάννου Ρώσσου(6/9/2021)  
  • 8/9 ΤΕΤΑΡΤΗ, Το Γενέθλιον της Υπεραγίας Θεοτόκου: Θεία λειτουργία 06:45-09:00  
  • 11/9 ΣΑΒΒΑΤΟ, Πρό της Υψώσεως, Αγίας Ευανθίας & Αγίας Θεοδώρας Βάστας: Θεία λειτουργία 07:00(κάτω Ι. Ν)  
  • 12/9 ΚΥΡΙΑΚΗ, Πρό της Υψώσεως: Θεία Λειτουργία 06:45-09:45
  • 14/9 ΤΡΙΤΗ «Η ΥΨΩΣΙΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ»: Θεία Λειτουργία 06:45 Απόγευμα: Εσπερινός-Χαιρετισμοί του Τιμίου Σταυρού στις 18:00  
  • 17/9 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, Αγίας Σοφίας : Θεία λειτουργία 07:00  
  • 18/9 ΣΑΒΒΑΤΟ, Μετά την Ύψωσιν: Θεία Λειτουργία 07:00(κάτω Ι.Ν.)  
  • 19/9 ΚΥΡΙΑΚΗ, Μετά την Ύψωσιν: Θεία Λειτουργία 06:45-09:45  
  • 20/9 ΔΕΥΤΕΡΑ, Αγίου Ευσταθίου: Θεία λειτουργία 07:00
  • ΤΕΤΑΡΤΗ 22/9 προς ΠΕΜΠΤΗ 23/9, Η Σύλληψις του Τιμίου Προδρόμου: ΜΙΚΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ - ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ - ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 21:00-00:30  
  • 25/9 ΣΑΒΒΑΤΟ, Αγίας Ευφροσύνης: Θεία Λειτουργία 07:00 στο Εκκλησάκι του Πράτσικα (στη κατακόμβη της ευρέσεως)
  • 26/9 ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΔ΄, *Η Μετάστασις του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου & Επέτειος Επανακομιδής Αγίας Κάρας Αποστόλου Ανδρέου *(26/9/1964): Θεία Λειτουργία 07:00-10:00
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • EΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ: Κατόπιν επικοινωνίας με τον π. Θεόδωρο. 
  • Για την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού 14/9, είναι ευλογία και αξίζει να προσφέρουμε στον Ιερό Ναό την παραμονή της εορτής 13/9 έως την ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού, βασιλικά σε γλάστρες ή μπουκέτα για τον ευπρεπισμό-στολισμό του ΤιμίουΣταυρού.
  • ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: Το Φιλόπτωχο ταμείο της Ενορίας μας σας προσκαλεί και φέτος, να στηρίξετε την προσπάθεια του για την προμήθεια σχολικών ειδών, για να τα διαθέσει σε άπορες οικογένειες με παιδιά εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς που ξεκινά!(σχολικές τσάντες, τετράδια, μολύβια, στύλο, μπογιές κλπ.)  
 (2)

«23 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» (1998-2021)
«18 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΟΡΙΑΚΗΣ ΖΩΗΣ» (2003-2021)

Μια υπενθύμιση για τους μεγαλύτερους και ένα μάθημα για τους νεότερους: Την 6η Σεπτεμβρίου 2021 συμπληρώνονται 23 έτη, από τα Εγκαίνια του κάτω Ι.Ν υπό του Μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Πατρών κ.κ. Νικοδήμου, εις τιμήν του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου και Νέου Ομολογητού και του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Λεωνίδου Επισκόπου Αθηνών. Επίσης συμπληρώνονται 18 έτη από την ίδρυση της Ενορίας μας! 
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

1. Κατά τον μήνα Σεπτέμβριο ο Εσπερινός Θα τελείται στις 18:00.
2. ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ! Το Φιλόπτωχο ταμείο της Ενορίας μας, με την συνεισφορά σας, στηρίζει υλικά και οικονομικά, άπορα άτομα και φτωχές οικογένειες. Μέσα στις δραστηριότητες του λειτουργεί και τράπεζα τροφίμων: Καθημερινά δεχόμαστε τρόφιμα, μακράς διαρκείας για την ανακούφιση απόρων οικογενειών(Γάλα-όσπρια-ζυμαρικά-κονσέρβες-ζάχαρη-καφέ-ντοματοπολτό-έλαια).
3. Στηρίξτε το έργο του Θεού και τα έργα αποπερατώσεως που πρέπει να συνεχιστούν!!! Το Ξυλόγλυπτο Τέμπλο που κατασκευάζεται, τη διαμόρφωση οικίας σε Πνευματικό κέντρο, κ.α.!!! Η Αγιογράφηση του Ιερού Ναού συνεχίζεται!!! Ένα έργο που άλλαξε την εσωτερική του όψη. Ολοκληρώσαμε στο Ιερό Βήμα την Πλατυτέρα, τους Ιεράρχες, την κλίμακα του Ιακώβ, Θεία Μετάδοση, της Αγίας Προθέσεως(Γέννηση και Άκρα Ταπείνωση), την Θυσία του Αβραάμ, την Θεία Μετάληψη, στο διακονικό με την Καιομένη και μη Φλεγομένη Βάτο, τον Δίκαιο Μελχισεδέκ και τον Πρωτομάρτυρα Στέφανο. Επίσης δεξιά στο Ιερό, τις παραστάσεις από Παλαιά Διαθήκη (Παράδοση Δέκα Εντολών και οι Τρεις Παίδες εν Καμίνω) και Αγίους. Ολοκληρώθηκε στο Τρούλλο του Ιερού Ναού η αγιογράφηση του Παντοκράτορα, των Προφητών και των τεσσάρων Ευαγγελιστών, όπως και οι διακοσμήσεις. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εξαιρετικό. Συνεχίζουμε στο κυρίως Ναό δεξιά και αριστερά των Αναλογίων με Αγίους και Αγίες.
Ο αγιογράφος με την βοήθεια του Θεού και την πρεσβεία των Αγίων μας προσπαθεί, με οδηγό την τέχνη της Αγιογραφίας μέσα από την Βυζαντινή μας παράδοση να αποτυπώσει την Ορθόδοξη εικονογραφία. Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν μια Εικόνα ή παράσταση ή να συνεισφέρουν και σ’ αυτή την προσπάθεια μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία με τους Ιερείς, τους Επιτρόπους ή τον Αγιογράφο Ευάγγελο Μανούκα.
4. Επισκεφθείτε στο διαδίκτυο το Ενοριακό μας Ιστολόγιο: agiosioannispatron.blogspot.gr Μια διαδικτυακή μαρτυρία και παρουσία πίστεως της Ενορίας μας στο σύγχρονο κόσμο.

Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών θα τελείται σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες της Ιεράς Συνόδου, και τα μέτρα ασφαλείας που επιβάλλονται για την αποφυγή εξαπλώσεως της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19.
(3) 
 


Άγιος Ευστάθιος και η συνοδεία του, Θεοπίστη η σύζυγος του, Αγάπιος και Θεόπιστος τα παιδιά του.

Ο Ευστάθιος ήταν αξιωματικός περίβλεπτος στη Ρώμη και στη χριστιανική πίστη προσήλθε με θαυμαστό τρόπο.
Όταν κάποτε κυνηγούσε ένα ελάφι, είδε στα κερατά του να φέρει Σταυρό και άκουσε μία φωνή που τον καλούσε στην ορθή πίστη. Έτσι πίστεψε και βαπτίστηκε με το όνομα Ευστάθιος από Πλακίδας που ονομαζόταν πριν, καθώς επίσης και η γυναίκα του Τατιανή σε Θεοπίστη, αλλά και τα δυο τους παιδιά Αγάπιος και Θεόπιστος. Όταν ο αυτοκράτωρ Τραϊανός έμαθε ότι ασπάσθηκε το χριστιανισμό, του αφαίρεσε τον ανώτερο στρατιωτικό βαθμό που είχε και τον εξόρισε με όλη του την οικογένεια. Κατά την πορεία όμως, τον χώρισαν από τη σύζυγο του Θεοπίστη και τα δύο του παιδιά, το Θεόπιστο και τον Αγάπιο. Το γεγονός αυτό, πίκρανε πολύ τον Ευστάθιο. Μετά από χρόνια, όταν ο Τραϊανός περιήλθε σε μεγάλη πολεμική δυσχέρεια, θυμήθηκε τον ικανότατο αξιωματικό του Ευστάθιο. Τον επανέφερε λοιπόν στην υπηρεσία, και ο Ευστάθιος με τη γενναιότητα αλλά και τη στρατηγική που τον διέκρινε συνετέλεσε κατά πολύ στην νίκη. Στο δρόμο μάλιστα, βρήκε την οικογένεια του και ένοιωσε μεγάλη χαρά.
Ο διάδοχος, όμως, του Τραϊανού, Αδριανός, απαίτησε από τον Ευστάθιο να παραστεί στις θυσίες των ειδωλολατρικών θεών. Ο Ευστάθιος, βέβαια, αρνήθηκε, με αποτέλεσμα να βασανιστεί αυτός και η οικογένεια του. Αλλά η αγάπη τους στο Χριστό ενδυνάμωνε την ψυχή τους στα βασανιστήρια, ενθυμούμενοι μάλιστα τους θείους λόγους, που λένε: «Μακάριος ἀνὴρ ὃς ὑπομένει πειρασμὸν ὅτι δόκιμος γενόμενος λήψεται τὸν στέφανον τῆς ζωῆς, ὃν ἐπηγγείλατο ὁ Κύριος τοῖς ἀγαπῶσιν αὐτόν» (Επιστολή Ιακώβου, α' 12). Πανευτυχής, δηλαδή, είναι ο άνθρωπος που βαστάει με υπομονή τη δοκιμασία των θλίψεων. Διότι έτσι γίνεται σταθερός και δοκιμασμένος, για να πάρει το λαμπρό και ένδοξο στεφάνι της αιώνιας ζωής, που υποσχέθηκε ο Κύριος σ' αυτούς που Τον αγαπούν.
Τελικά, ο Ευστάθιος με την οικογένεια του μαρτύρησαν μέσα σε χάλκινο πυρακτωμένο βόδι (117 μ.Χ.). ΠΗΓΗ: www.saint.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ & ΔΙΑΚΟΝΙΑ
ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ: 2610/318930 & 2610318944 Τηλεμοιότυπο(FAX) 
ΕΦΗΜΕΡΙΟΙ: π. Θεόδωρος Κωτσόπουλος 2610/641713 & 6977454038 
π. Αλέξιος Μυλωνάς 2610/312930 
ΝΕΩΚΟΡΟΣ: Χαράλαμπος Αντωνίου 6945023925 
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ:
 (4)

0 σχόλια:

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023
ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ...

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΩΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Blog Archive

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Δώσε ζωή...

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Translate