Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΠΟΤΟΜΗΣ ΤΗΣ ΤΙΜΙΑΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

Με κάθε Εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκε στην Ενορία μας η μνήμη της Αποτομής της Τιμίας κεφαλής του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου 28 και 29 Αυγούστου. Επίκεντρο τον εορτασμών, όπως κάθε χρόνο το γραφικό Εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου  "Πράτσικα".

Παραμονή της εορτής 28/8/2021 τελέστηκε Αναστάσιμος Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' Αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής 29/8/2021 τελέστηκε η Πανηγυρική Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία μετ' αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος υπό του Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών Αρχιμανδρίτου Χριστοφόρου Μυτιλήνη. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ' αρτοκλασίας τελέστηκε και στον Ενοριακό Ναό.

Το απόγευμα της Κυριακής 29/8/2021 εψάλλει ο μεθέορτος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση στον Τίμιο Πρόδρομο και η περιφορά πέριξ του Ιερού Ναού της Ιεράς εικόνος, μόνο από τους Ιερείς λόγω των μέτρων που ισχύουν για την πανδημία. Στην εσπερινή ακολουθία προέστει και ομίλησε επίκαιρα ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών Αρχιμανδρίτης Αρτέμιος Αργυρόπουλος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Τριταίας. Κατά τον διήμερο εορτασμό συμμετείχε πλήθος ευλαβών προσκυνητών. 








 

0 σχόλια:

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023
ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ...

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΩΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Blog Archive

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Δώσε ζωή...

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Translate