Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Η Μνήμη της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου στην Ενορία μας!

Με κάθε Εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη της Αποτομής της Τιμίας κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου στην Ενορία μας.
Την παραμονή της εορτής Τετάρτη 28/8/2019 εψάλλει ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετά θείου κηρύγματος στο παλαιό και γραφικό Εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννου Πράτσικα εν πληθούση Εκκλησία.
Το βράδυ της Τετάρτης τελέσθηκε με κατάνυξη Μικρά αγρυπνία Θεία Λειτουργία στον νέο Ενοριακό Ιερό Ναό με την παρουσία πολλών πιστών.
Το πρωί της Πέμπτης 29/8/2019 εψάλλει ο Όρθρος και τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο Εκκλησάκι του Πράτσικα, εις την οποία λειτούργησε και ομίλησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Προκόπιος Κόρδας, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών. Στο κήρυγμα του ο π Προκόπιος αναφέρθηκε στο μαρτύριο του Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου και την σημασία του για την δική μας μαρτυρία πίστεως μέσα στον κόσμο.
Το απόγευμα της Πέμπτης 29/8/2019 εψάλλει ο μεθέορτος Εσπερινός, η ιερά παράκληση στον Τίμιο Πρόδρομο και ακολούθησε λιτάνευση της ιεράς εικόνος πέριξ του Ιερού Ναού, με την συμμετοχή πλήθους πιστών.
Στις ιερές αυτές ακολουθίες προέστει και ομίλησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Τριταίας.
Ο π. Αρτέμιος επισφράγησε με το κήρυγμα του την Ιερά λιτάνευση αναφερόμενος στο κήρυγμα μετανοίας του Τιμίου Προδρόμου, την αξία που έχει για την ζωή του Χριστιανού και ότι αποτελεί ουσιαστική επιλογή εν Χριστώ ζωής και σωτηρίας. Ευχαρίστησε την οικογένεια Τσερώνη που φροντίζει διαχρονικά την ευπρέπεια του ιστορικού αυτού Ιερού Ναού. Τέλος μετέφερε στο πολυπληθές εκκλησίασμα τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου.













 

0 σχόλια:

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023
ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ...

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΩΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Blog Archive

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Δώσε ζωή...

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Translate