Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

ΤΟ ΓΕΝΕΘΛΙΟ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ


Με κάθε Εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε το Γενέθλιο του Τιμίου Προδρόμου στην Ενορία μας. Κέντρο του εορτασμού υπήρξε όπως κάθε χρόνο το ομώνυμο ιστορικό και γραφικό Εκκλησάκι του "Πράτσικα".
Παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Κατά το κήρυγμα έγινε αναφορά στη σημασία που είχε και έχει η Γέννηση του Τιμίου Προδρόμου και οι αξίες που προβάλλονται από την αγιασμένη προσωπικότητα του. Μ’ αυτό το πνεύμα η ορθόδοξη Εκκλησία πανηγυρίζει το γενέθλιο του Προδρόμου. Η μητέρα μας Εκκλησία εορτάζοντας αυτό το γεγονός θέλει να μας πει πως πρέπει να είμαστε συνεχώς προετοιμασμένοι για τη γέννηση του Χριστού δηλαδή για την επίσκεψη του Χριστού στις καρδιές μας, να προετοιμάζουμε τις ψυχές μας με ταπείνωση και αγάπη και ελπίδα για τη γέννηση της σωτηρίας μέσα μας, με την ίδια ταπείνωση και αγάπη και ελπίδα που ο Ζαχαρίας και η Ελισάβετ περίμεναν απ’το Θεό ένα παιδί αλλά και τον ίδιο τον Μεσσία.
Ανήμερα της εορτής το πρωί εψάλλει ο Όρθρος και εν συνεχεία τελέστηκε η Θεία Λειτουργία μετ'αρτοκλασίας, εις την οποία ιερούργησε και ομίλησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Προκόπιος Κόρδας.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας εψάλλει μεθέορτος Εσπερινός και εν συνεχεία Παράκληση στον Τίμιο Πρόδρομο υπέρ υγείας πάντων των ευλαβών προσκυνητών. Μετά το πέρας της ιεράς παρακλήσεως πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγίου πέριξ του Ιερού Ναού. Των ακολουθιών προεξήρχε και ομίλησε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και αδελφός της Ιεράς Μονής Γηροκομείου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Παΐσιος Γρίβας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τον διήμερο αυτό εορτασμό η παρουσία των πιστών που προσήλθαν για να εναποθέσουν τις προσευχές και ικεσίες τους στον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο ήταν συγκινητική.














0 σχόλια:

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023
ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ...

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΩΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Blog Archive

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Δώσε ζωή...

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Translate