Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΝΟΤΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Με λαμπρότητα εορτάσθη η μνήμη του Οσίου πατρός ημών Ιωακείμ, τόσο στη Μονή της Παναγίας των Νοτενών όσο και στην πόλη των Πατρών όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ίδρυσε Ενορία και εθεμελίωσε Ναό στο όνομά του.
Την παραμονή 2/7/2018 ο Σεβασμιώτατος εχοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Οσίου στην έξω Αγυιά, εν πληθούση Εκκλησία. Η Aκολουθία ετελέσθη στον κάτω Ιερό Ναό, ενώ πλησιάζουν προς το τέλος τους οι εργασίες αποπερατώσεως του κεντρικού Ιερού Ναού.
Ο Σεβασμιώτατος ωμίλησε περί της οσίας βιοτής και πολιτείας του τοπικού μας Αγίου, Οσίου Ιωακείμ, ο οποίος έγινε ευρύτατα γνωστός σε ολόκληρη την Ορθοδοξία, ενώ επίσης ετόνισε την ανάγκη μιμήσεως εκ μέρους των πιστών της ζωής του Αγίου.
Εν συνεχεία μετά το πέρας του Eσπερινού ακολούθησε η λιτάνευσις της εικόνος του Οσίου στους δρόμους πέριξ της Eνορίας.
Ανήμερα 3/7/2018 ο Σεβασμιώτατος ανήλθε εις την Mονή του Οσίου στα Νοτενά Αχαΐας και εκείθεν στο όρος όπου ευρίσκεται το ασκητήριο και το σπήλαιο του Οσίου διαμορφωμένο σε Ιερό Ναό και ετέλεσε τη Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή πλήθους λαού. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανεφέρθη στου ασκητικούς αγώνες του Οσίου, ο οποίος αποτελεί σέμνωμα και καύχημα, τόσο της τοπικής Εκκλησίας των Πατρών, όσο και της Ορθοδοξίας συμπάσης.
Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος και των λειψάνων του Οσίου από το σπήλαιο έως την Ιερά Μονή. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. κ. Χρύσανθος ετέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Οσίου στην έξω Αγυιά και ωμίλησε επικαίρως περί της ζωής του Οσίου και της τιμής του από τους πιστούς. 
0 σχόλια:

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023
ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ...

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΩΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Blog Archive

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Δώσε ζωή...

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Translate