Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Εορτασμός της Παναγίας στη Μονή των Νοτενών

Εορτασμός της Παναγίας στη Μονή των Νοτενών
Με λαμπρότητα εορτάσθη η απόδοση της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή των Νοτενών.
Τόσο στον Εσπερινό, όσο και στη Θεία Λειτουργία εχοροστάτησε και προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος εκήρυξε και την παραμονή και ανήμερα τον θείο λόγο. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην θαυμαστή μεσιτεία της Υπεραγίας Θεοτόκου προς Κύριον υπέρ πάντων ημών και εστίασε στην θαυμαστή σκέπη και προστασία της Παναγία μας προς τον Ελληνικό Λαό, ο οποίος την τιμά ιδιαιτέρως, ως Υπέρμαχο Στρατηγό και την γεραίρει ως μεγάλη μάνα του και οδηγήτρια.
Επίσης ανεφέρθη στο ιστoρικό της Ιεράς Μονής και στην προσφορά της διαχρονικά ως και στους ασκητικούς αγώνες του Οσίου Ιωακείμ του νέου Ασκητού, ο οποίος ασκήτευσε σε σπήλαιο άνωθεν της Ιεράς Μονής.
Το Μοναστήρι των Νοτενών ανακαινίζεται υπό την συνεχή επίβλεψη και το αμέριστο ενδιαφέρον του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και διαρκή και άγρυπνη παρουσία του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Ιερωνύμου Διαμαντοπούλου, ο οποίος συνεχίζει τον αγώνα του τον οποίο άρχισε στο Μοναστήρι πριν από περίπου 60 χρόνια.
Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος εχειροτόνησε Πρεσβύτερο τον ευλαβέστατο Διάκονο Παναγιώτη Λαγογιάννη. Μετά την Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας των Νοτενών. 
Πλήθη προσκυνητών κατέκλυσαν το Μοναστήρι κατά τον διήμερο εορτασμό, από την Αχαϊα και την Ηλεία, με αποτέλεσμα να δημιουργηθή το αδιαχώρητο.
Στους εορτασμούς συμμετείχαν και οι τοπικές Αρχές με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Απόστολο Κατσιφάρα, τον Δήμαρχο Ερυμάνθου κ. Αθανάσιο Καρπή, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γεώργιο Αγγελόπουλο και τους εκπροσώπους Αστυνομικών, Εκπαιδευτικών και λοιπών Αρχών. 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

0 σχόλια:

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023
ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ...

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΩΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Blog Archive

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Δώσε ζωή...

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Translate