Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

H εορτή του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου (Γ)

Το απόγευμα της 27ης Μαΐου και ώρα 19:00 εψάλλει ο Αναστάσιμος Εσπερινός επί τη αποδόσει της εορτής του Πάσχα και στην συνέχεια Ιερά Παράκλησις εις τον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο. Μετά τα ψαλλόμενα μεγαλυνάρια πραγματοποιήθηκε Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος του Οσίου καθώς και του Σκούφου και της Ζώνης του που φυλλάσονται στο Ναό μας ως ανεκτίμητος θησαυρός ευλογίας από το άφθαρτο σκήνωμα του. 
Στις Ιερές ακολουθίες προέστει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αρτέμιος Αργυρόπουλος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως μας και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Τριταίας, ο οποίος επισφράγισε με Αναστάσιμο λόγο την ευλογημένη μας Πανήγυρη. Συμμετείχαν και αρκετοί Ιερείς. 
Της Λιτανευτικής πομπής προηγείτο η Ελληνική Αστυνομία για την ασφαλή διέλευση της. Η Δημοτική Μουσική ηγείτο της Λιτανείας, μέλη του Φάρου Ποντίων Πατρών συνόδευαν της Ιερά Εικόνα μαζί με ιερόπαιδες και μυροφόρες των κατηχητικών μας ομάδων. Η συμμετοχή του κόσμου υπήρξε μεγάλη και αποτυπώνεται στον φωτογραφικό φακό.
Τέλος με την επιστροφή της Λιτανευτικής  πομπής  στο προαύλιο του Ιερού Ναού ο Πρωτοσύγκελλος π. Αρτέμιος επισφράγισε τον διήμερο εορτασμό μεταφέροντας τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου.(Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας είναι αξιοσημείωτο να αναφέρουμε ότι το διήμερο 26 και 27 Μαΐου ευρίσκετο στο Νέο Προκόπι Ευβοίας, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ.κ. Χρυσοστόμου να συμμετάσχει στον διήμερο εορτασμό  του Οσίου Ιωάννου).
Μετά το σύντομο Αναστάσιμο κήρυγμα του ο Πρωτοσύγγκελλος ευχαρίστησε όλους όσους κοπίασαν για την προετοιμασία της Πανηγύρεως και κατόπιν εισηγήσεως του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου απένειμε Έπαινο Τιμής και Ευγνωμοσύνης,προς τους κυρίους Νικόλαο Εμμανουήλ και Αλέξανδρο Πανέτσο, τέως Εκκλησιαστικούς Επιτρόπους για την  επί 10 έτη άοκνο διακονία τους στην Ενορία και την άψογη συνεργασία τους.Μετά το πέρας της ακολουθίας κυρίες της Ενορίας μοίρασαν σπιτικά γλυκίσματα στους πιστούς.
Και του Χρόνου!Βοήθεια μας ο Άγιος...

0 σχόλια:

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2023-2024

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2023-2024
ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ...

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΩΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Blog Archive

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Δώσε ζωή...

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Translate