Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Λαμπρή η 49η επέτειος της επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Αγ. Ανδρέα

RO13
Γράφει ο Αλέξανδρος Κολλιόπουλος
Με λαμπρότητα εορτάσθη η 49η Επέτειος της Επανακομιδής της Αγίας Κάρας του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου.
Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013, παραμονή, στον κατάμεστο από κόσμο νέο Ναό του Αποστόλου, ετελέσθη ο μέγας Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Διαυλείας κ. Γαβριήλ - Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου, και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών πρώην Αυλώνος κ. Χριστοδούλου, Ιερισσού κ. Θεοκλήτου και Πατρών κ. Χρυσοστόμου.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος.

ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ
Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, στον Νέο Ναό του Αγίου Ανδρέου ετελέσθη Αρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Αυλώνος κ. Χριστοδούλου και συλλειτουργούντων, Ιερισσού κ. Θεοκλήτου, Επισκόπου Διαυλείας κ. Γαβριήλ και Πατρών κ. Χρυσοστόμου.
Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας χειροτονήθηκε στον β΄ βαθμό της Ιερωσύνης ο Διάκονος Προκόπιος Κόρδας, ενώ πριν από την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος τον προχείρισε Αρχιμανδρίτη.
Ο Ιερός Ναός κατεκλύσθη από χιλιάδες προσκυνητάς Πατρινούς και άλλους, οι οποίοι με ευλάβεια ησπάσθησαν την Τιμία Κάρα του Πρωτοκλήτου των Αποστόλων και τον Σταυρό του.

Η ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΙΑΣ ΚΑΡΑΣ ΚΑΙ Η ΙΕΡΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ
Το απόγευμα της ιδίας ημέρας άρχισε η Λιτανεία της Τιμίας Κάρας και της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου με την συμμετοχή των Αρχιερέων απάντων των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και χιλιάδων πιστού Λαού.
Η Αγία Κάρα μετεφέρθη, κατ’ αρχάς λιτανευτικά στην ιχθυόσκαλα, όπου ετελέσθη Αγιασμός επί τη ενάρξει της νέας αλιευτικής περιόδου και εν συνεχεία με πλοιάριο μετεφέρθη η Αγία Κάρα τη συνοδεία χιλιάδων πιστών σε άλλα πλωτά μέσα, στον μώλο της Αγίου Νικολάου και μετά ταύτα στην Πλατεία Τριών Συμμάχων όπου ανεπέμφθη Δοξολογία.
Στον χώρο αυτό έγινε η υποδοχή της Αγίας Κάρας, επανακομιζομένης εκ Ρώμης, την 26ην Σεπτεμβρίου 1964. Εκεί παρεδόθη η Αγία Κάρα στα χέρια του αοιδίμου Μητροπολίτου Πατρών Κωνσταντίνου, από τον Καρδινάλιο Μπέα, Εκπρόσωπο του Πάπα Παύλου του ΣΤ’.
Μετά την Δοξολογία, απηύθυνε προς τα πλήθη των πιστών, εμπνευσμένο λόγο, ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος τονίζοντας, ότι «Ποτέ άλλοτε η χώρα μας δεν είχε την ανάγκη της βοηθείας του Θεού, όσο σήμερα».
Μετά το πέρας της ομιλίας του Σεβασμιωτάτου άρχισε το δεύτερο μέρος της Λιτανείας με τη συμμετοχή όλων των Αρχών, εκατοντάδων Κληρικών και χιλιάδων πιστών.
Η Λιτανεία κατέληξε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου, όπου εναπετέθη η Αγία Κάρα και ακολούθησε η Ιερά Παράκλησις προς τον Άγιο Ανδρέα εν πληθούση Εκκλησία.
RO1
RO3
RO4
RO7
RO8
RO9
RO2
RO11
RO12
RO10
ΠΗΓΗ: ΑΠΟ ΡΟΜΦΑΙΑ

0 σχόλια:

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023
ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ...

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΩΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Blog Archive

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Δώσε ζωή...

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Translate