Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Μια ξεχωριστή Βάπτιση...

Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013 εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους στις 11:30 τελέστηκαν στον Ιερό Ναό μας, το Μυστήριο του Βαπτίσματος  και το Μυστήριο του Χρίσματος της νεοφώτιστης Ειρήνης-Μιρα Κιμ από τη Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν. Η αδελφή μας Μιρα Κιμ έχει καταγωγή από την Κορέα και έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στη Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν της πρώην Σοβιετικής Ενώσεως. Τα τελευταία χρόνια μένει στη πόλη μας και εργάζεται για να εξασφαλίζει τα προς το ζην. Είχε διακαή πόθο πριν έρθει από την πατρίδα της στην Ελλάδα μας, να βαπτιστεί Χριστιανή Ορθόδοξη και ερχόμενη εδώ θέλησε να πραγματοποιήσει τον ευσεβή της πόθο. Έτσι επισκέφτηκε τον Ναό μας και μας εκμυστηρεύτηκε τον ευσεβή της πόθο. 
Καθηκόντος την προτρέψαμε να ζητήσει την άδεια  και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου για να κατηχηθεί και έπειτα να Βαπτιστεί. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Χρυσόστομος, ενέκρινε το αίτημα της και έδωσε την ευλογία του αφού   κατηχηθεί πρώτα, σύμφωνα με την διδασκαλία της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, στη συνέχεια να βαπτιστεί όπως διακαώς επιθυμούσε! 
Μας ανετέθει η κατήχηση της και για έξι μήνες, δύο φορές την εβδομάδα, η Μιρα Κιμ ανελλιπώς παρακολουθούσε με ζήλο τα κατηχητικά μαθήματα, μαθαίνοντας τις Αλήθειες της Ορθοδόξου Πίστεως μας. Τον περασμένο Δεκέμβριο ολοκληρώσαμε τα κατηχητικά μαθήματα και τον Ιανουάριο έμαθε να διαβάζει στο πρωτότυπο κείμενο της Ελληνικής γλώσσας, το Σύμβολο της Πίστεως. Έτσι  ορίσαμε την τέλεση του Μυστηρίου του Βαπτίσματος την 10η Φεβρουαρίου. Ήταν μια ξεχωριστή μέρα για όλους μας κυρίως όμως για την νεοφώτιστη Ειρήνη. 
Ο νηπιοβαπτισμός στην Ορθόδοξη Ελλάδα μας συναντάται και συνηθίζεται συχνά ως βιωματική επιλογή, η Βάπτιση όμως ενός ενήλικα συναντάται σπανιότερα απ' όσον στην Εξωτερική Ιεραποστολή και γι' αυτό ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία ζωής....Να ζεί λοιπόν πάντα σαν καλή Χριστιανή!
Ανάδοχος και συμπαραστάτισσα της,  ήταν η  κυρία Θεοδώρα Καρρά. Σύντομα θα τελέσουμε και το Μυστήριο του Γάμου της με τον Θεόδωρο Μιχαλόπουλο.

0 σχόλια:

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023
ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ...

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΩΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Blog Archive

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Δώσε ζωή...

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Translate