Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Η ΕΟΡΤΗ ΜΑΣ- ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ

Ο Ενοριακός Ιερός Ναός μας, εόρτασε για πρώτη φορά από τον Εγκαινιασμό του υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου (11 Νοεμβρίου 2012) με κάθε Εκκλησιαστική Λαμπρότητατην Σύναξη του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου. Ανήμερα των Θεοφανείων τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και εν συνεχεία η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού με την συμμετοχή πλήθους πιστών. Μετά το πέρας της ακολουθίας του Μεγάλου Αγιασμού  και πριν την απόλυση εψάλλει από του Ιερείς δέησις υπέρ πάντων των πιστών, έμπροσθεν της εφεστίου εικόνος του Τιμίου Προδρόμου και κηρύχθηκε επίσημα η έναρξις της πανηγύρεως.
Το απόγευμα και ώρα 18:00 τελέσθηκε Μέγας Αρχιεράτικος Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας, εις τον οποίον χοροστάτησε και ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ.
Ο Ιερός Ναός κατακλύσθηκε από πιστούς. Στην ακολουθία συμμετείχαν ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Τριταίας Αρχιμανδρίτης Αρτέμιος Αργυρόπουλος, ο διευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου του Μητροπολίτου, Αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Παρακεντές. Επίσης οι Πρωτοπρεσβύτεροι, π. Χρίστος Καγιαβάς και π. Ανδρέας Γεωργακόπουλος. Οι πρεσβύτεροι, π. Χρίστος Γκόλφης, π. Βασίλειος Πατσός, π. Βασίλειος Σταμόπουλος, π. Περικλής Ρίπισης, καθώς και οι διάκονοι, π. Σεραφείμ Αργυρόπουλος και π. Κωνσταντίνος Τσαγγάρης.
Αφού τελέσθηκε και η Αρτοκλασία ο Σεβασμιώτατος ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος εν συντομία στην Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων και την θέση που κατέχει στη συνείδηση του λαού μας. 
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο γεγονός της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στο Λιμάνι της Πάτρας, όπου πλέον των σαράντα νέων ανθρώπων καταδύθηκαν για πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό αψηφώντας το κρύο και να λάβουν την ευλογία Του. Επεσήμανε ότι η στιγμές ήταν συγκινητικές κυρίως κατά την ώρα της εξόδου των νέων από την θάλασσα, όταν φώναξαν με όλη την δύναμη της ψυχής τους: «Ζήτω η Ελλάδα μας», «Ζήτω η Πατρίδα μας»! Εξήρε την τόλμη και το θάρρος αυτών των φερέλπιδων νέων που με μια φωνή, μια ιαχή από τα βάθη της καρδιάς τους, εξήλθε αυθόρμητα, ως απάντηση σε όσους αγωνίζονται εναντίον της Πατρίδος μας, η οποία είναι ζυμωμένη με την Ορθοδοξία και ποτισμένη με τα αίματα ηρώων και μαρτύρων. 
Τόνισε, ότι η Ελλάδα και η Ορθοδοξία είναι ενωμένες και μαζί θα βαδίζουν έως της συντελείας του αιώνος. Όσο υπάρχουν Έλληνες, σαν αυτά τα παιδιά, είπε στην συνέχεια, η Ελλάδα θα συνεχίζει την ιστορική και λαμπρά της πορεία παρά τις όποιες επιθέσεις και δυσκολίες υφίσταται.
Τέλος ευχήθηκε φωτισμό και χάρη από τον Θεό σε όλους, ώστε να πορευτούμε με αισιοδοξία, ελπίδα, δύναμη και πίστη στον Επιφανέντα και εν Ιορδάνῃ υπό Ιωάννου Βαπτισθέντα Κύριο. 
Ανήμερα το πρωί της 7ης Ιανουαρίου, τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία με την συμμετοχή πλήθους πιστών, εις την οποία προέστει και ομίλησε ο Πανοσιολογιώτατος πρωτοσύγκελλος και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Γηροκομείου Αρχιμανδρίτης Συμεών Χατζής με συλλειτουργούς τον πρεσβύτερο Γεώργιο Σμεράιδο, τους εφημερίους του Ι.Ν. και τον ευλαβέστατο Διάκονο και αδελφό της Ι. Μ. Γηροκομείου π. Ιωακείμ Σταματόπουλο. Στο κήρυγμα του ο άγιος πρωτοσύγκελλος, αναφέρθηκε στη τιμητική θέση που κατέχει στην Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων ο Τίμιος Πρόδρομος και ανέλυσε με θεολογικές έννοιες την ωφέλεια που μπορούμε να αποκομίσουμε από τον βίο του.
Το απόγευμα και ώρα 17:00 τελέσθηκε εσπερινός, παράκλησις προς τον Τίμιο Πρόδρομο υπέρ πάντων των πιστών. Πρόεστει ο Πανοσιολογιώτατος Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Τριταίας Αρχιμανδρίτης Αρτέμιος Αργυρόπουλος. Μετά το πέρας της παρακλήσεως ο άγιος Ηγούμενος ευλόγησε την Ενοριακή Βασιλόπιτα και ευχήθηκε, η νέα χρονιά να είναι καλή και ευλογημένη και κυρίως πνευματική για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες  έχοντας ως μόνο Οδηγό της ζωής μας τον Χριστό μας, την μόνη Ελπίδα! 







  

0 σχόλια:

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023
ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ...

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΩΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Blog Archive

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Δώσε ζωή...

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Translate