Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Tα μεγαλεία του Θεού στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Κορέας...

Στα μεγαλεία του Θεού στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Κορέας, αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Κορέας και Υπέρτιμος  Έξαρχος Ιαπωνίας κ. Αμβρόσιος μιλώντας στην κατάμεστη αίθουσα του Συλλόγου Ορθοδόξου Ιεραποστολής «Ο Πρωτόκλητος» το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης.
Μίλησε για το ιεραποστολικό έργο που επιτελείται στην μακρινή αυτή χώρα της Άπω Ανατολής, η οποία όμως, λόγω των επιτευγμάτων των ανθρώπων της, κυρίως στην υψηλή τεχνολογία, έχει εκμηδενίσει τις αποστάσεις.
Υιοθετώντας τον Κορεατικό τρόπο έκφρασης, δηλαδή πολύ λιτά και επιγραμματικά, αναφέρθηκε σε δέκα κεντρικά επιτεύγματα της Εκκλησίας της Κορέας τα οποία είναι:
*Η χειροτονία νέων κληρικών, πολύ υψηλού πνευματικού επιπέδου.
*Η εισδοχή νέων πιστών στην Ορθόδοξη Εκκλησία , και οι οποίοι βαπτίστηκαν ομαδικά.
*Η πραγματοποίηση κατασκηνώσεων, στις  οποίες φιλοξενούνται παιδιά ανεξάρτητα από τις  θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, τα οποία έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την ορθόδοξη χριστιανική ζωή και πίστη.
*Η λειτουργία εκδοτικού Οίκου, μέσω του οποίου εκδίδονται και κυκλοφορούν στα Κορεατικά σημαντικά βιβλία της Ορθόδοξης βιβλιογραφίας. «Η επίδραση του βιβλίου, είναι πολύ σημαντική για τους Κορεάτες, είτε τους άθρησκους, είτε εκείνους που έχουν άλλο θρήσκευμα, είτε ακόμα και τους ετερόδοξους Χριστιανούς» επεσήμανε ο κ. Αμβρόσιος.  «Τους δίνει την δυνατότητα να εμβαθύνουν στην ορθόδοξη πίστη και να διαπιστώσουν την πνευματική τους φτώχεια αλλά και να νοιώσουν το κενό που υπάρχει μέσα τους».
Ήδη από τον εκδοτικό οίκο της Μητροπόλεως Κορέας κυκλοφορούν δέκα βιβλία, ενώ ετοιμάζονται για έκδοση στο αμέσως επόμενο διάστημα άλλα δέκα. Τα βιβλία που έχουν εκδοθεί κυκλοφορούν ήδη στα μεγάλα βιβλιοπωλεία της Σεούλ, βιβλιοπωλεία που διαθέτουν εκατομμύρια τίτλους, ενώ σημαντικές είναι οι πωλήσεις και μέσω του ηλεκτρονικού βιβλιοπωλείου της  Μητροπόλεως, που λειτουργεί μέσω της νέας Ιστοσελίδας της Μητροπόλεως Κορέας.
*Η νέα Ιστοσελίδα της Μητροπόλεως είναι σε τρεις γλώσσες τα Κορεατικά, τα Ελληνικά και τα Αγγλικά και σύντομα θα μεταφραστεί και στα Ρωσικά.
*Στα πολύ σημαντικά γεγονότα, που έχουν συντελεστεί στην μητρόπολη Κορέας είναι η ανακήρυξη του μητροπολιτικού ναού του Αγίου Νικολάου στην Σεούλ, σε μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, προστατευόμενο από την Ουνέσκο. Μια ανακήρυξη ύψιστης σημασίας, αφού όπως εξήγησε ο κ. Αμβρόσιος, ήδη ο ναός συγκαταλέγεται στα αξιοθέατα της Σεούλ, που προτείνονται στους επισκέπτες της Κορεατικής πρωτευούσης, ως αξιόλογο μνημείο, που πρέπει να επισκεφθούν.
*Πραγματοποιούνται πολλές  διαλέξεις για την ορθόδοξη πίστη, έχουν πολλαπλασιαστεί οι επισκέψεις Κορεατών στις ορθόδοξες εκκλησίες και μεταξύ αυτών που επιδεικνύουν ενδιαφέρον για να ενημερωθούν σε βάθος για την ορθοδοξία είναι και πολλοί ετερόδοξοι (Ρωμαιοκαθολικοί και Προτεστάντες).
«Υπάρχει μια αλήθεια.  Οι άνθρωποι δεν μας γνωρίζουν και εμείς πρέπει να εργαστούμε για να μας μάθουν. Στις χώρες της Άπω Ανατολής τίποτα δεν είναι αυτονόητο», τόνισε ο κ. Αμβρόσιος, ο οποίος στην συνέχεια εξήγησε πως «η Κορέα είναι άθρησκη χώρα, δεν έχει καμμία επίσημη θρησκεία και αυτή η ελευθερία αφήνει πολλά περιθώρια για ανάπτυξη της ιεραποστολής της Μητροπόλεως Κορέας. Μεγάλο μέρος του πληθυσμού είναι Χριστιανοί, υπάρχουν εκατομμύρια Καθολικοί και Προτεστάντες, οι Ορθόδοξοι όμως είναι μερικές χιλιάδες. Συνεπώς και το πεδίο δράσης είναι μεγάλο, που όμως χρειάζονται νέα στελέχη να εργαστούν για την Ορθοδοξία».
Αναλύοντας τους άμεσους στόχους της Μητροπόλεως Κορέας ο κ. Αμβρόσιος είπε ότι εκτός από την έκδοση δέκα νέων βιβλίων, είναι η ανέγερση ενός Πνευματικού – Πολιτιστικού Κέντρου πολλαπλών χρήσεων, όπου θα λειτουργήσουν σχολές βυζαντινής μουσικής και αγιογραφίας, θα δίδονται βραδυνά μαθήματα. Τέλος είπε ότι θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Δεκέμβριο ένα διεθνές Συνέδριο στην Σεούλ με θέμα «Ορθοδοξία και σύγχρονα προβλήματα».
Απαντώντας σε πολλές ερωτήσεις που του τέθηκαν ο κ. Αμβρόσιος τόνισε πως δεν είναι όλα εύκολα για τους ιεραποστόλους στην χώρα της Πρωινής Γαλήνης, όπως ονομάζεται η Κορέα. Υπάρχουν πολλές δυσκολίες. Μεταξύ αυτών είναι ο διαφορετικός τρόπος σκέψης των Κορεατών σε σχέση με τον δυτικό τρόπο αλλά και η κατανόηση της νοοτροπίας του ευγενικού αυτού λαού. «Αλλιώς σκεπτόμαστε και λειτουργούμε εμείς και εντελώς διαφορετικά εκείνοι» είπε.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην καλή ανάμνηση που έχουν αφήσει οι Έλληνες στρατιώτες, που έζησαν στην Κορέα τρία χρόνια στην δεκαετία του 50, στην διάρκεια του Κορεατικού εμφυλίου πολέμου, και κυρίως στο έργο που επιτέλεσαν οι στρατιωτικοί ιερείς, μεταξύ των οποίων ο Πατρινός π. Ανδρέας Χαλκιόπουλος.
Τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, που δεν μπόρεσε να παραστεί, διότι τελούσε τον πανηγυρικό εσπερινό στον εορτάζοντα Ι. Ναό του Αγίου Αρτεμίου, εκπροσώπησε ο ιεροκήρυκας π. Χριστοφόρος Μυτιλήνης και μετέφερε τις ευχές του για την επιτυχία της εκδήλωσης.

Εκ μέρους του «ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΥ» ο Πρόεδρος Νίκος Σίμος καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο κ. Αμβρόσιο. Αναφέρθηκε στην χαρισματική προσωπικότητα του και τον ευχαρίστησε που, παρά το βεβαρυμμένο πρόγραμμα του, είχε την καλωσύνη και την ευγένεια να έλθει στην πόλη του Αγίου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου και να παρουσιάσει πτυχές από το εκτεταμένο ποιμαντικό και ιεραποστολικό έργο της Ι. Μητροπόλεως Κορέας. 



0 σχόλια:

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023
ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ...

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΩΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Blog Archive

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Δώσε ζωή...

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Translate