Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

O Μητροπολίτης Κορέας και Υπέρτιμος Έξαρχος Ιαπωνίας κ. Αμβρόσιος θα μιλήσει στον Σύλλογο Ορθοδόξου Ιεραποστολής «Ο Πρωτόκλητος».

Την Τε­τάρ­τη 19 Ο­κτω­βρί­ου και ώ­ρα 6 το α­πό­γευ­μα ο Σεβ. Μη­τρο­πο­λί­της Κο­ρέ­ας και Υ­πέρ­τι­μος Έ­ξαρ­χος Ι­α­πω­νί­ας κ. Αμ­βρό­σι­ος θα ο­μι­λή­σει στην αί­θου­σα του Συλ­λό­γου Ορ­θο­δό­ξου Ι­ε­ρα­πο­στο­λής «Ο ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΣ» Μι­α­ού­λη 68 με το εν­δι­α­φέ­ρον θέ­μα: « Τα με­γα­λεία του Θε­ού στην Εκ­κλη­σί­ας της Κο­ρέ­ας».
Θα α­κο­λου­θή­σουν και φω­τει­νές προ­βο­λές του ε­πι­τε­λου­μέ­νου ι­ε­ρα­πο­στο­λι­κού έρ­γου.
Στην Πάτρα θα έρθει την ερχομένη Τετάρτη ο Μητροπολίτης Κορέας και Υπέρτιμος Έξαρχος Ιαπωνίας κ. Αμβρόσιος προκειμένου να μιλήσει στον Σύλλογο Ορθοδόξου Ιεραποστολής «Ο Πρωτόκλητος». 
Η ομιλία θα δοθεί στην νέα αίθουσα του Συλλόγου Μιαούλη 68, δίπλα ακριβώς στο κεντρικό κτήριο, στις 6.00 το απόγευμα της Τετάρτης ,19 Οκτωβρίου, και το θέμα της είναι «Τα μεγαλεία του Θεού στην Εκκλησία της Κορέας». 
Ο εκλεκτός ομιλητής θα αναφερθεί στο έργο που επιτελείται από τον ίδιο και τους συνεργάτες του στην χώρα αυτή της Απω Ανατολής, που είναι από τις αναδυόμενες οικονομικές δυνάμεις του πλανήτη. 
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μητροπολίτης Κορέας και Εξαρχος Ιαπωνίας έρχεται στην Πάτρα. Η πιο πρόσφατη επίσκεψη του ήταν το καλοκαίρι του 2015, οπότε μιλώντας σε εκδήλωση στον «Πρωτόκλητο», είχε αναφερθεί στην μεγάλη προοπτική που υπάρχει για την διάδοση της Ορθοδοξίας καθώς εκδηλώνεται ενδιαφέρον από τους ανθρώπους εκεί για τον Χριστιανισμό. Είχε τονίσει όμως πως υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις , κυρίως σε ανθρώπινο δυναμικό και είχε επισημάνει πως χρειάζονται νέοι ιεραπόστολοι για να διαδώσουν το μήνυμα του Κυρίου στις χώρες της ‘Απω Ανατολής, όπου ζει ο μισός πληθυσμός της γης. Την πραγματικότητα αυτή έχουν αναγνωρίσει οι ετερόδοξοι και ήδη τα ιεραποστολικά τους κλιμάκια αναπτύσσονται σε πολλές περιοχές , δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με τους Ορθοδόξους, είχε πεί ο Σεβασμιώτατος κ. Αμβρόσιος. Ο Μητροπολίτης Κορέας κ. Αμβρόσιος διακρίνεται για την καλοσύνη και την απλότητα του. Συγκαταλέγεται στους πιο εκλεκτούς και λόγιους αρχιερείς του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως έχει μεγάλη θεολογική παιδεία, και έχει σπουδάσει σε φημισμένα Πανεπιστήμια στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής από όπου έλαβε και το διδακτορικό του δίπλωμα. Σήμερα εκτός από Μητροπολίτης Κορέας και Υπερτιμος Έξαρχος Ιαπωνίας είναι καθηγητής Ελληνικών και Βαλκανικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο HUFS της Σεούλ.

0 σχόλια:

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023
ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ...

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΩΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Blog Archive

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Δώσε ζωή...

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Translate