Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΕΥΛΑΒΙΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΛΑΣΙΑΣ

Μετά το προσκύνημα μας στην Ι.Μ.Μακελλαριάς πήραμε τον δρόμο της επιστροφής και φτάνοντας στο Μετόχι της Βλασίας ανηφορίσαμε για να προσκυνήσουμε την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Βλασίας σε  υψόμετρο 1.180. Μας υποδέχτηκε η γερόντισσα Φιλαρέτη, η οποία μας ξενάγησε στο Καθολικό, στο παρεκκλήσιο Γενέσιο της Θεοτόκου, στο  κοιμητήριο των πεσόντων στη μάχη της Βλασίας το 1948 και μας πρόσφερε μοναστηριακό κέρασμα στο αρχονταρίκι της Μονής. Βιώσαμε την ευλογία του Αγίου Νικολάου και εντυπωσιαστήκαμε από την πανοραμική θέα, το ελατόδασος που περιβάλλει τη Μονή και τις προσπάθειες της αδελφής Φιλαρέτης για την αναστήλωση και ανακαίνιση της ιστορικής αυτής Μονής. 
Να σημειώσουμε ότι και οι δύο Ιερές Μονές ήταν ανδρώες και η λειψανδρία τις κράτησε κλειστές για πολλές δεκαετίες. Ευτυχώς όμως η Παναγία και ο Άγιος Νικόλαος οδήγησαν αυτές τις ψυχές, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.Αμβροσίου, και ξαναζωντάνεψαν οι δυο αυτές ιστορικές Μονές της επαρχίας Καλαβρύτων. 
Οι δυο μοναχές της Μακελλαριάς αλλά και η μοναχή του Αγίου Νικολάου Βλασίας, έλκουν την καταγωγή τους από την Πάτρα και κατέχουν πτυχία ανωτάτων σπουδών.

0 σχόλια:

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023
ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ...

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΩΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Blog Archive

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Δώσε ζωή...

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Translate