Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Ιερά Πανήγυρις...Το Γενέσιον του Προδρόμου στην Ενορία μας...

Με ιερή κατάνυξη και κάθε Εκκλησιαστική λαμπρότητα, καθώς επίσης και με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, εορτάσθηκε το διήμερο 23 και 24 Ιουνίου στο ιδιωτικό, γραφικό και Ιστορικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Πράτσικα, (το οποίο ανήκει πνευματικά στην Ενορία του Τιμίου Προδρόμου και Οσίου Ιωάννου Ρώσσου Πατρών), το Γενέσιον του Τιμίου Ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου.
Ο οποίος αξιώθηκε της μεγαλύτερης τιμής από κάθε άλλο άνθρωπο στον κόσμο. Βάπτισε τον ίδιο τον Δεσπότη Ιησού Χριστό, αναδεικνύοντας τον, έτσι ως την μεγαλύτερη μορφή της Εκκλησίας μας, κατά την αψευδή μαρτυρία του Ιησού Χριστού.
Το απόγευμα της Τρίτης και ώρα 20:00 τέλεσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος υπό του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Κωτσοπούλου Προϊσταμένου του Ενοριακού Ιερού Ναού και του συνεφημερίου του π. Αλεξίου Μυλωνά.
Το πρωί της Τετάρτης τελέσθηκε από ώρα 07:00 η Ακολουθία του Όρθρου μετ' αρτοκλασίας και εν συνεχεία η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά Θείου κηρύγματος υπό του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Χριστοφόρου Μυτιλήνη, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και συλλειτουργούντων των Ιερέων του Ενοριακού Ιερού Ναού.
Το απόγευμα της Τετάρτης και ώρα 20:00 τελέσθηκε ο μεθέορτος Μέγας Εσπερινός και εψάλλει Ιερά Παράκληση στον Τίμιο Πρόδρομο, κατά την οποία ομίλησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Γερβάσιος Παρακεντές, 
Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών. Μετά το πέρας της Παρακλήσεως πραγματοποιήθηκε Λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγίου Ιωάννου πέριξ του Ιερού Ναού, εις την οποίαν προέστει ο Αρχιμανδρίτης π. Γερ
βάσιος, και συμμετείχαν οι Ιερείς της Ενορίας και ο Αιδεσ. πρεσβύτερος π. Αντωνίος Ρηγόπουλος, εφημέριος Μπάλα Πατρών.
Κατά τις Ιερές ακολουθίες έψαλλαν οι αδελφοί Βασίλειος και Δημήτριος Σακαλής και συμμετείχε πλήθος φιλακόλουθων και φιλέορτων πιστών Ορθοδόξων χριστιανών εκ της Ενορίας και εκ της Πόλεως των Πατρών. Αθρόα ήταν η προσέλευση των πιστών, προκειμένου να λάβουν την χάρη και την ευλογία του Αγίου Ιωάννου, ο οποίος υπήρξε δώρο Θεού και καρπός επίπονης και επίμονης προσευχής των γονέων του Ζαχαρίου και Ελισάβετ, οι οποίοι ήσαν άνθρωποι στολισμένοι με πολλές αρετές, με φόβο Θεού, με δικαιοσύνη, ευλάβεια και σωφροσύνη τηρώντας επιμελώς τις εντολές του Θεού.

0 σχόλια:

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023
ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ...

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΩΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Blog Archive

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Δώσε ζωή...

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Translate