Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Η Εορτή του Αγίου μας, Οσίου Ιωάννου Ρώσσου & VIDE

Ο Ιερός Ναός μας εόρτασε 26 και 27 Μαΐου, με τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ.ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ και με κάθε Εκκλησιαστική λαμπρότητα την μνήμη του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου. Ο κάτω Ιερός Ναός έχει εγκαινιαστεί και τιμάται στην μνήμη του Οσίου Ιωάννου. 
Την Τρίτη 26/5 στις 11:00 το πρωί με κωδωνοκρουσίες έγινε η έξοδος της Ιεράς εικόνος του Οσίου σε ευπρεπισμένο χώρο στο προαύλιο του Ι.Ν. και δέηση υπέρ υγείας πάντων των Ενοριτών και ευλαβών προσκυνητών.
Το απόγευμα στις 19:00 εψάλει ο Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός μετ'Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος υπό του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Πολυκάρπου Τσιμιτσού, προϊσταμένου του Ι.Ν. Αγίας Φωτεινής Πατρών, με την συμμετοχή πολλών Ιερέων και πλήθους πιστών.
Το βράδυ  της Τρίτης στις 22:00-01:00 τελέστηκε Μικρά Αγρυπνία-Θεία Λειτουργία εν πληθούση Εκκλησία, εις την οποία λειτούργησε και ομίλησε ο Εφημέριος του Ι.Ν. Παντοκράτορος Πατρών, Αιδεσιμολογιώτατος πρεσβύτερος π. Περικλής Ρίπισης.

Την Τετάρτη 27/5 ημέρα της εορτής του Αγίου μας, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία κατά την οποία ιερούργησε και ομίλησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος. Ο Θεοφιλέστατος στο ο κήρυγμα του αναφέρθηκε στον Όσιο Ιωάννη και την δράση του στην εν Χριστώ ζωή.

Το απόγευμα της εορτής τελέσθηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός και η Ιερά Παράκλησις. Χοροστάτησε και ομίλησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ. Μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος, καθώς και της θήκης που περιέχει το Σκουφάκι και την Ζώνη ευλογία από το σκήνωμα του Οσίου, ανά την Ενορία με την συμμετοχή πολλών Ιερέων και πλήθους πιστών. 
Τα παιδιά των Κατηχητικών της Ενορίας μας κοσμούσαν την λιτανευτική πομπή, ως ιερόπαιδες τα αγόρια και ως μυροφόρες τα κορίτσια.
Ο Φάρος Ποντίων Πατρών με το λάβαρο του που δέσποζε και τις παραδοσιακές στολές των μελών του συνόδευσε την εικόνα και  εντυπωσίασε τους πιστούς.
Θερμές ευχαριστίες σε όσες και όσους παντοιοτρόπως συνεισέφεραν εθελοντικά στην διήμερη Ιερά Πανήγυρη. 
  • Πατήστε: ΕΔΩ για να δείτε στιγμιότυπα από τον Μεγάλο Εσπερινό.
  • Πατήστε: ΕΔΩ για να δείτε στιγμιότυπα από την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
  • Πατήστε: ΕΔΩ για να δείτε στιγμιότυπα από τον Αρχιερατικό Εσπερινό και τη Παράκληση.
  • Πατήστε: ΕΔΩ για να δείτε στιγμιότυπα από την Λιτανεία.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 

0 σχόλια:

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023
ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ...

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΩΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Blog Archive

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Δώσε ζωή...

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Translate