Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Για την Μητέρα

                      Η γιορτή της Μητέρας

Η δεύτερη Κυριακή του Μάη είναι αφιερωμένη στο πιο αγαπημένο πρόσωπο, την μορφή της Μητέρας.
Η Μητέρα η οποία γεννά την ζωή και την οδηγεί στην τελειότητα με αγάπη, στοργή, αυτοθυσία, αυταπάρνηση και αφοσίωση.
Η Μάνα που γίνεται ασπίδα για να αντιμετωπίσει κάθε κίνδυνο και να γίνει θυσία για την ευτυχία των παιδιών της.
Η Μαμά που πάντα χαρίζει γαλήνη, στήριγμα και ελπίδα. H Μάνα δεν γνωρίζει σύνορα, χρώμα, φυλή, αλλά δημιουργεί τη ζωή, τη διακινεί και τη διαιωνίζει.
Η αγκαλιά της μητέρας αποτελεί το αιώνιο σύμβολο αγάπης, φροντίδας, ελπίδας, καταφυγής του κάθε πονεμένου και σύμβολο θυσίας από καταβολής κόσμου. Η μητέρα αποτελεί το στήριγμα κάθε οικογένειας καταβάλλοντας καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες αφού είναι υποχρεωμένη να μοιράζεται ανάμεσα στην οικογένεια, την καριέρα, το σπίτι και να είναι πανταχού παρούσα όποτε της ζητηθεί. Η μάνα φέρνει στον κόσμο τα παιδιά, τα θρέφει με το γάλα της και τους μεταδίδει τις ηθικές αρχές και τους κοινωνικούς κανόνες της κοινωνίας που ανήκει.
Ύμνοι έχουν γραφεί για την λατρεία που τρέφει στα παιδιά της. Μύθοι, θρύλοι, παραδόσεις, παραμύθια, τραγούδια, ρητά και σοφά λόγια αναφέρονται στο όνομά της και τις θυσίες της. Η προσφορά της στην οικογένειά της και κυρίως στα παιδιά της είναι συνεχής και αδιάλειπτη. Η απουσία της μητέρας από το σπίτι μόνο προβλήματα μπορεί να επιφέρει στην ψυχολογία των παιδιών.
Είναι μία γιορτή με συμβολικό χαρακτήρα. Μία ευκαιρία να εκφράσουμε στη γυναίκα, που μας έδωσε τη ζωή, την αγάπη και το σεβασμό μας.
Μια μικρή καρτούλα, ένα τρυφερό σημείωμα με δυο γλυκά λογάκια, ένα μπουκέτο αγριολούλουδα, ακόμα και ένα μοναδικό τριαντάφυλλο, ένα κουτί σοκολατάκια, ένα τρυφερό χαμόγελο, ένα γλυκό φιλί και ένα απλό «ευχαριστώ» μπορεί να είναι λίγα για να χωρέσουν την ευγνωμοσύνη μας για όλα όσα ακούραστα μας προσφέρει η μητέρα. Είναι όμως αρκετά για να την κάνουν ευτυχισμένη γιατί τα δώρα αγάπης δεν μετριούνται με την αξία τους.

Να και μερικές ιδέες με κατασκευές που μπορείτε να δημιουργήσετε εύκολα και γρήγορα με απλά υλικά που υπάρχουν στο σπίτι:
Μπορείτε να φτιάξετε μια κάρτα με χρωματιστό χαρτί οντουλέ ή κανσόν, που θα το διπλώσετε στα δύο δίνοντας ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο σχήμα. Στην εξωτερική όψη της κάρτας μπορείτε να κολλήσετε με πιστολάκι σιλικόνης διάφορα υλικά όπως ζυμαρικά, πόπ κόρν, κοχύλια, βοτσαλάκια, ξυλάκια κανέλας, κορδέλες δημιουργώντας το σχέδιο της επιλογής σας. Εσωτερικά στολίστε την με πολλά γλυκόλογα και ευχαριστίες.

Συνοδέψτε την κάρτα με μια γλάστρα φυτεμένη από τα χεράκια σας με ένα όμορφο ανθισμένο φυτό.
Μια όμορφη κορνίζα δική σας κατασκευής που θα την συνοδέψετε με μια φωτογραφία που θα είστε αγκαλιά με την μητέρα σας, νομίζω πως θα την ενθουσιάσει. Κόψτε από χοντρό χαρτόνι ένα τετράγωνο ή παραλληλόγραμμο κομμάτι και κόψτε ένα εσωτερικό κομμάτι αφήνοντας ένα περιθώριο από 3-5 εκατοστά, το οποίο μπορείτε να στολίσετε με διάφορους ξηρούς καρπούς, κορδέλες, αποξηραμένα λουλούδια ή φυσικά υλικά, όπως δείχνει η φωτογραφία. Αφού ετοιμάστε την κορνίζα, κολλήστε την φωτογραφία και πίσω από αυτήν ένα ακόμα κομμάτι χαρτόνι και μια μικρή θηλιά για να κρεμαστεί στον τοίχο ή ένα στήριγμα για να μπει στο σύνθετο.

Το σημαντικότερο δώρο που πρέπει να προσφέρουμε στην μητέρα είναι το συνεχές μας ενδιαφέρον. Τίποτα στην ζωή δεν είναι πιο σημαντικό από την οικογένεια και αξίζει πραγματικά να αφιερώνουμε λίγο χρόνο την ημέρα με ένα τηλεφώνημα ή λίγη ώρα συζήτησης μαζί της για να δείξουμε την αγάπη μας. Μόνο όσοι έχουν χάσει τους γονείς τους εκτιμούν την αξία τους. Ας τους δείξουμε πόσο νοιαζόμαστε όσο τους έχουμε.
Με ένα γλυκό φιλί, ένα μυρωδάτο λουλούδι ας ευχηθούμε σε όλες τις μαμάδες του κόσμου Χρόνια πολλά!

Χρόνια Πολλά Μητέρα!

0 σχόλια:

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

ΛΥΧΝΟΣ TV-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ 2022-2023
ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ...

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΩΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Blog Archive

Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Δώσε ζωή...

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Translate